konop90 Opublikowano 4 Marca 2018 Opublikowano 4 Marca 2018 Witajcie zastanawiam się nad zegarkiem zamiast telefonu, mam już lekko dość brania telefonu, powerbanku, kupowania nowego licznika itp. Znalazłem kilka propozycji, szczególnie że nie chce przekraczać 500-600 złotych i mogą być nawet używane więc moja lista:1. Polar m400 z pasem h7- wydaje się mieć wszystko co trzeba tylko nie mogę znaleźć informacji czy mogę podłączyć do niego czujnik kadencji. Również z tego co czytałem bardzo fajnie można przerzucić treningi do stravy bądź endomondo 2. Garmin vivoactive - tutaj mam możliwość kupienia używanego również z pasem tętna. Tutaj podobnie jak wyżej 3. Tomtom Spark 3 o tym akurat mało jest informacji dotyczących połączenia z rowerem Może macie jakieś sprawdzone sprzęty, bo jakoś nie widzi mi się kupowanie licznika rowerowego i branie go w kieszeń do biegania, chociaż może to nie taki głupi pomysł :-D Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
nctrns Opublikowano 4 Marca 2018 Opublikowano 4 Marca 2018 Mam garmina vivoactive, jak masz jakieś pytania. Tapatalk'd
janek69 Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 M400 nie podłączysz z niczym prócz czujnikiem tętna, dopiero V800 daje mega możliwości.
konop90 Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Opublikowano 5 Marca 2018 Czyli odpada Polar a na placu boju zostaje garmin oraz jeszcze tomtom, o którym wiem bardzo mało Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
nctrns Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) To jeszcze wkleję swoje zdanie o vivoactive, żeby było dla potomnych: Na rowerze, pracując z gps, bez czujników, wytrzyma ok 8-10h. GPS działa dobrze, ale ze względu na małą ilość pamięci, zapisuje dane z dość niską częstotliwością, która na dodatek jest zmienna. Czujniki tylko ant+, nie ma problemów kadencję czy prędkość podłączyć. Jak znajdziesz sobie jakiś sposób montażu na kierownicy sprawdzi się jako licznik. Na co dzień też go używam, wyświetla powiadomienia z telefonu, co bardzo polubiłem. Czytelność ekranu bardzo dobra moim zdaniem. Można ustawić kilka ekranów z różnymi danymi, maksymalnie 4 pola bodajże na jednym. A sam ślad jest ok, ale czasami się trafi drobny babol jak gwałtownie się zmieni prędkość czy skręci. PS. Myślałem czy go nie sprzedać, bo właśnie kupiłem Wahoo Bolt, ale jednak tak się do niego przyzwyczaiłem że raczej go sobie zostawię Edytowane 5 Marca 2018 przez nctrns
konop90 Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Opublikowano 6 Marca 2018 Super to na pewno mi się przyda w wyborze bo tak jak pisałem garmin na razie jest na pierwszym miejscu. Udało mi się znaleźć, że tomtom współpracuje z czujnikami kadencji ale nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia w recenzji. Jednak mam możliwość obejrzeć go na żywo i wyrwać za 280-300 złotych ale muszę wtedy jeszcze dokupić pas z czujnikiem kadencji. W przypadku garmina znalazłem jeszcze na gwarancji za 400-450 już razem z pasem hr. A jak czytam jest sporo pozytywnych recenzji. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 8 Marca 2018 Opublikowano 8 Marca 2018 Posiadam Garmin Vicoactive HR i jestem mega zadowolony, po dłuższym okresie użytkowania mogę śmiało powiedzieć, że był to jeden z moich bardziej trafionych zakupów. Zerknij tu: i tu:
konop90 Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Opublikowano 9 Marca 2018 Dzięki wszystkim za pomoc. Zegarek kupiony i padło na garmina vivoactive z pasem hr. W sumie używany ale ale z tego co widzę większość czasu musiał spędzić w szufladzie i do tego rok na gwarancji. A 450 złotych na pierwszy taki zegarek to nie dużo. Zostało mi teraz tylko znaleźć jakieś instrukcje i dostosować go do siebie, potem szybkie testy i kupno czujników. Na początek kadencji od Sigmy a potem może prędkości. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
dawidm Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam, Za jakiś czas będę stał przed podobnym wyborem. Z tym, że już się określiłem co do marki, padnie na Garmin. Zostanie kwestia modelu, który da radę przy pływaniu i bieganiu również. Mam zasadnicze pytanie, ponieważ na dzień dzisiejszy używam tylko zwykłego licznika rowerowego, czy jest sens używać GPSu w takim zegarku podczas jazdy? Chodzi mi o poruszanie się zgodnie z wgraną trasą. Jak to wygląda w praktyce i czy jest wogóle sens to rozważać? pzdr Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez dawidm
nowikone Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 8 godzin temu, dawidm napisał: Zostanie kwestia modelu, który da radę przy pływaniu i bieganiu również. 920 xt Ci polecam 8 godzin temu, dawidm napisał: używam tylko zwykłego licznika rowerowego, czy jest sens używać GPSu w takim telefonie podczas jazdy? w telefonie czy w zegarku? w zegarku tak, w telefonie nie. w zegarku korzystasz z gps przy każdej aktywności na zewnątrz. jeżeli wgrasz trasę na zegarek to możesz ustawić taką bardzo prostą nawigację i nią podążać .
dawidm Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 2 godziny temu, nowikone napisał: 920 xt Ci polecam w telefonie czy w zegarku? w zegarku tak, w telefonie nie. w zegarku korzystasz z gps przy każdej aktywności na zewnątrz. jeżeli wgrasz trasę na zegarek to możesz ustawić taką bardzo prostą nawigację i nią podążać . Oczywiście chodziło mi o korzystanie z GPS na zegarku, nie na telefonie Chciałbym ograniczyć ilość wożonej elektroniki jak tylko jest taka możliwość. Jak wygląda korzystanie z tego w czasie jazdy? Nie ma problemu, że masz to właśnie na ręce i żeby spoglądnąć musisz rękę oderwać i zerkać w mały ekranik? Czy są może informacje głosowe jak jechać? Na stronie Garmina nie wyskakuje mi ten model przy założeniu filtrów. Z tego co widzę do wyboru sugerują: 935, 735XT , 645, vivoactive 3, fenix 5.
nowikone Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Oczywiście chodziło mi o korzystanie z GPS na zegarku, nie na telefonie Chciałbym ograniczyć ilość wożonej elektroniki jak tylko jest taka możliwość. Jak wygląda korzystanie z tego w czasie jazdy? Nie ma problemu, że masz to właśnie na ręce i żeby spoglądnąć musisz rękę oderwać i zerkać w mały ekranik? Czy są może informacje głosowe jak jechać? Na stronie Garmina nie wyskakuje mi ten model przy założeniu filtrów. Z tego co widzę do wyboru sugerują: 935, 735XT , 645, vivoactive 3, fenix 5.W zegarkach garmina to nie jest taka szczegółowa nawigacja że pokazuje Ci pełną mapę tylko jest taka strzałka która pokazuje gdzie masz jechać mniej więcej . Działa to spoko według mnie.Zegarek możesz mieć na ręku i spoglądać albo dostajesz w zestawie 2 uchwyty na kierownice i w takim przypadku możesz go odczepić od paska i przyczepić do kierownicy. Nie mam doświadczenia z vivoactiv, jeżeli chcesz mieć zegarek do jazdy na rowerze i pływania (i innych) to polecam Ci 920 xt, 935 I fenixa .Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Tu możesz sobie poczytać co i jak w 920 xt: https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/forerunner920XT/PL-PL/GUID-B0AEB45B-6CB9-4574-BBA3-6A44718F50A2.html ja go mam i jestem bardzo zadowolony i wystarcza mi w zupełności ale 935 i fenix są jeszcze fajniejsze . 1
aga7898 Opublikowano 23 Marca 2021 Opublikowano 23 Marca 2021 Może mi ktoś powiedzieć cos o Mi band 5 jako zegarek do biegania?
Rekomendowane odpowiedzi