Skocz do zawartości

RST First Air - modernizacja

Session

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Shimano!

Zamiast zmieniać rower postanowiłem, że może uda mi się go trochę przeserwisować i zmodernizować. W rowerze mam amortyzator RST First Air (2009 r.), jest nadal całkiem sprawny, posiada regulacje i blokadę na koronie, zastanawiam się czy jest możliwość zmiany pokrętła regulacji na takie z linką i możliwość blokowania z manetki na kierownicy? Zauważyłem, że nowsze modele tego amortyzatora mają takie rozwiązanie. Czy można gdzieś kupić takie elementy, czy może zasada działania jest inna?

Mam jeszcze pytanie odnośnie samego amortyzatora, czy możliwe jest, że amortyzator ma przy haku śrubę tylko w jednej goleni ? Od spodu drugiej mam mały otwór, nie wygląda na gwintowany i nie wiem czy coś mogło zgubić, ułamać, czy tak jest w tym amortyzatorze?

Model amortyzatora dokładnie taki jak na tej aukcji (nie udało mi się go znaleźć w katalogach).

• 3 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja w swoim zrobilem taka przerobke i kosztowalo mnie to tylko piwo dla kolegi za manetke😊 jak bede mial chwile to wrzuce do dzialu druciarstwo dokladny opis. Mysialem dorobic elemet ktory trzyma pancerz. I lekko przerobic pokretlo od blokady na goleni