Skocz do zawartości

Garmin EDGE Touring Plus vs MIO CYCLO 405

lorjar

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem przed Edge 520 wersje Touring Plus oraz Sigme Rox 11, porownywałem kilka wskazan miedzy nimi np predkosc GPS vs czujnik predkosci gdzie roznicy praktycznie nie ma co swiadczy o poprawnej i stabilnej pracy GPS w Garmin Edge TP.

W skrócie, garmin to porzadny gps  ktory na pewno sprawdzi sie w roli nawigacji. Jak widac mozna wyswietlic na ekranie sporo informacji wiec jako licznik tym bardziej da rade 😊. Z tego co pamietam nie posiada on BT ani WiFi dla tego kazdy trening trzeba kablem zgrywac troche to uciazliwe jest ale do ogarniecia 😊 Proste menu, bateria trzyma całkiem niezle jak by nie patrzył spory ekran ma ktory mogł by mieć ciut wieksza rozdzielczosc. Wersja PLUS obsługuje pulsometr po Bluetooth (zeby sie nie pomylic z komunikacja BT to tylko do pulsometru !) To istotna onformacja bo np Garmin Touring bez +” juz nie ma tej funkcji. Ogolnie ja byłem zadowolony, wymienilem na Edge 520 bo potrzebowałem do trenazera kilka funkcji no i lacznosc bezprzewodowa z automatu 😊 Cenowo tez całkiem ciekawie wypada na tle innych sprzetow. Mio nie miałem w rekach...

Edytowane przez Eldo

Mio cyclo 405 na dzień dzisiejszy ma masę błędów i dziwnych przypadłości ( bateria pada po 1-2h albo ciągle gubi sygnał GPS) - wspomina o tym Szajbajk na jednym z ostatnich liveów.

Ja sobie już odpuściłem ten model bo szkoda tyle kasy wydawać i później odsyłać ciągle do serwisu.