PawelWro Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 Witam serdecznie, stałem się szczęśliwym posiadaczem Gravel Marin Four Corners M Chciałbym do w/w roweru dokupić błotniki oraz hak na ścianę, tak aby zawieszać i trzymać rower w pokoju. Czy moglibyście coś polecić? Pozdrawiam Paweł
sender Opublikowano 20 Marca 2018 Opublikowano 20 Marca 2018 nie mam na hak tylko za pedał wieszany Początkowo brałem pod uwagę hak ale rower praktycznie więcej od ściany odstaje, a że jest na ścianie zaraz przy drzwiach to zaraz na rowery bym wchodził. Uchwyt za pedał jednak trochę inaczej rower ustawia- imo to jest plus tego rozwiązania . Minusem jest wiercenie większej ilości dziur i szansa na dziurę w pokoju za ścianą- mi się udało Jeżeli decydujesz się na hak to zmierz długość od końca kierownicy do mostka, dobrze jakby był ciut dłuższy to nie będziesz kierownicą ściany drapał ( w nosie ze ścianą ale owijki szkoda). Kupowałem na aledrogo od tego użtykownika. Mam w planach jeszcze trzeci rower powiesić ale już do sufitu, tylko nie bardzo miejsce dla niego widzę
Antyszprycha Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Polecam taki typ mocowania jak kolega wyżej, wieszam tak na ścianie dwa rowery i jeszcze wszedłby od dołu trzeci. Przy haku bys tego nie osiągnął chociaz jest jedno mocowanie które strasznie mi się podoba ale kosztuje: https://www.cyklomania.pl/cycloc-wieszak-rowerowy-solo,id6134.html
Red Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Cykloc jest bardzo dobry. Zwłaszcza jeśli oprócz funkcji ma jeszcze wyglądać. W przeciwnym razie wieszak jak wyżej za pedał. Nie polecam za koło jeśli rower posiada hamulce hydrauliczne. Podobno może skutkować to zapowietrzaniem się układu.
.::Piotr::. Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Te na ścianę za pedał do spd też pasują ??
sender Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Dnia 30.03.2018 o 17:06, .::Piotr::. napisał: Te na ścianę za pedał do spd też pasują ?? tak- czarny jest na spd, pod nim grafitowy na platformie
Rekomendowane odpowiedzi