Skocz do zawartości

Bike Expo 24-25.03.2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wybiera się ktoś z Was na Bike Expo na Narodowy w podanym w temacie terminie ? Zastanawiam się nad zakupem biletu i pojawieniem się na tej dwudniowej imprezce. Mam co prawda 300 km do Wawy ale nigdy nie byłem na takim wydarzeniu więc może czas to zmienić. Podzielcie się prosze wrażeniami z ubiegłorocznego pobytu jeśli tam byliście..
Może ktoś z Wawy poleci jaiś w miarę tani hotel blisko stadionu lub z dobrym połączeniem ?

Opublikowano

Byłem rok temu i było raczej słabo, całe targi obskoczyłem w godzinkę. Było mało wystawców i ogólnie mało się działo może dlatego że lał taki deszcz że prawie nikt nie testował rowerów. Niestety "tor" do testowania był na zewnątrz przed stadionem więc pogoda nie zachęcała.

Z tego co wiem to w tym roku ma być lepiej. Tor na stadionie, zadaszony więc będzie można potestować. Jak będzie z ilością wystawców to chyba jeszcze nic nie wiadomo -_-

Opublikowano

Siema. Ja jadę w niedziele 25.03 będę. Bilety zakupione. Niestety też pierwszy raz więc ciekawość mnie zżera. Do zobaczenia. 

Opublikowano

Ja byłem tylko w strefie testowej, która była ogólnodostępna bez biletów. Pogoda nie rozpieszczała , ale nie wszystkim to przeszkadzało. Tor testowy był dość krótki i nie dało się dobrze poczuć rowerów, bo zaraz trzeba było robić nawrót. Co do strefy targów, to nie byłem, ale słyszałem że było tak sobie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja będę bo mam książkę  "(Sz)koła życia" i przydałby się na niej podpis Mai ;)

Zastanawiam się też nad udziałem w tym wyścigu ale nie wiem jaka jest nawierzchnia i jakie dobrać opony/rower.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem dzisiaj na targach więc jakby ktoś się jutro wybierał i miał jakieś pytania to służę pomocą :) Pierwsze co mogę doradzić to zabranie swojego kasku jeśli ktoś planuje po testować rowery. Kolejka po kaski była 3 razy dłuższa niż po rowery ^_^ ja na szczęście miałem swój. Bez kasków nie wpuszczają w ogóle na tor więc trzeba stać dobre 20min po kask.

Opublikowano

@LuQ a jak z parkingiem ? Będę jutro ale nie jestem z Wawy i nie wiem czy będzie miejsce ?

Opublikowano
[mention=3273]LuQ[/mention] a jak z parkingiem ? Będę jutro ale nie jestem z Wawy i nie wiem czy będzie miejsce ?
Błonia stadionu narodowego to największy parking w Warszawie ;)
Opublikowano

@Antyszprycha Ja akurat przyjechałem pociągiem bo mam 20min drogi pod sam stadion :) ale powiem tak, parking jak przyjechałem był prawie pusty (około godziny 11) a jak wychodziłem po 14 to już był prawie pełny. Mówię o tym parkingu przed stadionem na zewnątrz bo jak było na podziemnym to niestety nie wiem.

Myślę ze nie będzie problemu z zaparkowaniem tam jest naprawdę duży parking.

Opublikowano
Teraz, Zbysio napisał:

Jakie buty brać? 

Zwykłe tzn nie spd bo widziałem chyba tylko 2 rowery które miały pedały spd.

Opublikowano

Ok. Dzięki. Oowiedz mi jeszcze jak możesz ile czasu trzeba na obejście tak mniej więcej? 

Opublikowano

Na życzenie pewnie będą Ci mogli wkręcić spd. 

Opublikowano

Ciężkie pytanie strefa expo jest dość mała z 30-40min można obejść całość. Jak byś chciał posłuchać jakiś wywiadów (dzisiaj był z włoszczowską i Jolandą Neff) no to wiadomo że trochę dłużej. Ja większość czasu spędziłem w strefie testów rowerów bo niestety jak coś fajnego chce się przetestować to trzeba troszkę poczekać.

Opublikowano

A stoisko Krossa było (chodzi mi głownie o ten model)

5ab687e79240f_Zrzutekranu2018-03-24o18_15_15.thumb.jpg.d6665e0faaa17ce745f98bd1cd44d9fd.jpg

Opublikowano

Ja od siebie mogę dodać, że według mnie organizatorzy powinni dostać dwa duże minusy. Pierwszy za brak jakichś wskazówek jak dostać się na miejsce, sam błądziłem pół godziny żeby dostać się na strefę testów. Nawet niektórzy pracownicy ochrony nie wiedzieli do końca jak mnie poprowadzić. Drugi minus za brak jasnych komunikatów odnośnie kasków. Cześć firm miało ze sobą kilka kasków i wypożyczali razem z rowerami, ale jak wspomniał @LuQ, były po nie spore kolejki. 

Trzecia sprawa, to wyznaczony tor do testów, był po prostu trochę za krótki.

Opublikowano

A jak z ilością rowerów? Nie powiem,że sie nie przeraziłem troche. 300km jechać na około godzine chodzenia. 

Opublikowano

@Zbysio ja tak samo 300 km, liczyłem, że 2-3 h potrzeba aby to obejśc

Opublikowano

@AntyszprychaNiestety nie wiem czy był ten rower :( Jakoś nie za bardzo mnie interesują rowery czasowe więc nie zwracałem na nie uwagi. Wiem że były jakieś czasówki na stoiskach ale jakie i których konkretnie producentów to nie jestem sobie w stanie teraz przypomnieć.

@Papynsky Masz sporo racji, informacja odnośnie kasków była na oficjalnej stronie bike expo ale gdzieś tam ukryta między wierszami. Tor był krótki ale i tak było lepiej niż rok temu więc jest progres :D

Co do strefy testów to widziałem jedną tablicę informacyjną z opisem gdzie co jest więc ja dość szybko trafiłem. Dla wszystkich zainteresowanych wejście na płytę boiska jest na poziomie -2 (chyba dobrze pamiętam?) . Kiepsko to jest oznaczone więc może się komuś przyda.

Opublikowano

Rowerów było całkiem sporo, zależy jeszcze od stoiska. Szosy, przełaje, hardtaile, fulle, elektryki i miejskie, a wszystkich i tak pewnie nie wymieniłem.

Opublikowano

ale Kross miał swoje sotisko na targach 

Opublikowano
1 minutę temu, Antyszprycha napisał:

ale Kross miał swoje sotisko na targach 

Miał i było tam sporo różnych rowerów, jedne z większych stoisk na całych targach chyba.

Opublikowano (edytowane)

Kross miał jakąś czasówkę ale nie wiem którą. Był za to rower Mai - lekki skurczybyk :)

Dziś postanowiłem protestować Eagla i S-Worksa.  Eagle GX działał bardzo dobrze ale brakuje zrzucania o 2 biegi, jak w Siemano. Natomiast o szosowym S-Worksie na elektrycznym D-A za wiele nie mogę powiedzieć bo padła bateria od przedniej przerzutki i jeździłem na młynku. Elektryczna zmiana biegów wymaga przyzwyczajenia - po kilku minutach jazdy wciąż nie trafiałem na przełączniki - są za małe jak dla mnie. Wnioski są takie,że za rok lub dwa zaryzykuję napęd 1x12 :) Tzn. pewnie kupię przerzutkę, łańcuch i manetkę od Srama a kasetę Sunrace i będzie Eagle za 700 zł ;) 

Edytowane przez firefoks