Nexus Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witam. Posiadam taką oponę >>>KLIKNIJ<< Mam około 105kg i zastanawiam się na ile barów powinien na pompować, żeby wszystko było dobrze. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
martinb3 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Cześć. Zakres ciśnienia masz podany na oponie. A trzymać powinieneś się górnej granicy. Też waże ponad 100kg i swoje opony pompuje 0.2 bara mniej niż górna granica czyli jak max jest 6.0 to ja pompuje 5,8. Nie chce przesadzić wieć nie pompuje idealnie w max limit, bo moge tylko zaszkodzić oponie.
MZoltowski Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 1 minutę temu, Nexus napisał: Witam. Posiadam taką oponę >>>KLIKNIJ<< Mam około 105kg i zastanawiam się na ile barów powinien na pompować, żeby wszystko było dobrze. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Wbiłbym około 100 PSI na początek, a potem ewentualnie korygował Teoretycznie razem z rowerem nie przebijesz obciążenia 65 kg/opona, ale wiadomo, że różnie się ten ciężar układa, więc lepiej zachować pewną rezerwę.
ludojad Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 (edytowane) Hej, Ja bym wrzucił od 7 do 8 barów (maksymalne zalecane) i organoleptycznie sprawdził jak Ci się jeździ. Pewno większy komfort odczułbyś na 28c. Pozdrower! Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez ludojad
dywyn Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 A może według rozpiski producenta? https://www.schwalbe.com/gb/luftdruck.html
Nexus Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Dobra dzięki wielkie. Można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi