orzech Opublikowano 26 Lutego 2018 Opublikowano 26 Lutego 2018 Witam Bardzo proszę o pomoc szczególnie osoby które miały styczność z rowerem Merida big nine 300. Warto go kupić? Polecacie jakieś inne rowery o podobnej specyfikacji? Ciekawa jest też oferta marki Radon tyle, że o ile się orientuję można je kupić tylko przez internet. Ja szukam raczej roweru który będzie dostępny w sklepie stacjonarnym. Jeżeli możecie to pomóżcie (nie znam się za bardzo)
Gość Opublikowano 27 Lutego 2018 Opublikowano 27 Lutego 2018 Napisz może jakim dysponujesz budżetem i jaki rozmiar koła wchodzi w grę.
orzech Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Opublikowano 28 Lutego 2018 Dnia 27.02.2018 o 10:34, SpiderMAN napisał: Napisz może jakim dysponujesz budżetem i jaki rozmiar koła wchodzi w grę. Koła chcę 29 cali. Co do budżetu to właśnie mniej więcej tyle co kosztuje ta merida choć w ostateczności mogę trochę dołożyć
Gość Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 Podaj konkretna kwotę... Ten rower można kupić w sporych widełkach cenowych...
orzech Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Opublikowano 28 Lutego 2018 4 minuty temu, SpiderMAN napisał: Podaj konkretna kwotę... Ten rower można kupić w sporych widełkach cenowych... Powiedzmy 2800zł ale jeżeli będę przekonany to troszeczkę mogę dołożyć
kardan Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 W taj cenie, zmieścisz się z zakupem Rometa Mustanga 29 1 http://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_29_1,10,727,730,14792,2018.html Dobry stosunek jakości do ceny. W stosunku do Meridy, lepsze opony Michelin, obręcze Alexrims, hamulce, ogólnie rower "spójny" pod względem komponentów, wart zakupu.
wasiliew Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 6 godzin temu, kardan napisał: W stosunku do Meridy, lepsze opony Michelin, obręcze Alexrims, hamulce, ogólnie rower "spójny" pod względem komponentów, wart zakupu. Jesli w ogole uda mu się kupić Mustanga, bo w zeszłym roku się rozglądałem to nie było, i mój wybór padł właśnie na Big Nine 300. Porównując te 2 modele jest jedna podstawowa różnica - napęd. Merida ma 3x10 na deore + manetki deore. Hamulce są raczej podobne - acera / altus. Na plus Rometa to przede wszystkim support hollowtech II i korba. W Meridzie wsadzili na kwadrat Ja miałem okazję się przejechać przed zakupem i to zdecydowało. I wygląd oczywiście też Podpasował mi amortyzator, choć to najtańsze, ale, powietrze. Jeśli @orzech szukasz roweru dostępnego w sklepie stacjonarnym, to... idź do sklepu stacjonarnego zobacz co proponują i nam napisz. 1
orzech Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Opublikowano 1 Marca 2018 5 godzin temu, wasiliew napisał: Jesli w ogole uda mu się kupić Mustanga, bo w zeszłym roku się rozglądałem to nie było, i mój wybór padł właśnie na Big Nine 300. Porównując te 2 modele jest jedna podstawowa różnica - napęd. Merida ma 3x10 na deore + manetki deore. Hamulce są raczej podobne - acera / altus. Na plus Rometa to przede wszystkim support hollowtech II i korba. W Meridzie wsadzili na kwadrat Ja miałem okazję się przejechać przed zakupem i to zdecydowało. I wygląd oczywiście też Podpasował mi amortyzator, choć to najtańsze, ale, powietrze. Jeśli @orzech szukasz roweru dostępnego w sklepie stacjonarnym, to... idź do sklepu stacjonarnego zobacz co proponują i nam napisz. jesteś zadowolony z meridy ?
wasiliew Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 13 godzin temu, orzech napisał: jesteś zadowolony z meridy ? Bardzo. Chociaż zrobiłem na niej dopiero 1400km, to mi bardzo podeszła. Jeśli miałbym w coś zainwestować, to w pierwszej kolejności w hamulce. Na razie wymieniłem klocki na półmetaliczne i w tym sezonie tak zostanie.
orzech Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Opublikowano 2 Marca 2018 Dnia 1.03.2018 o 11:19, kardan napisał: W taj cenie, zmieścisz się z zakupem Rometa Mustanga 29 1 http://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_29_1,10,727,730,14792,2018.html Dobry stosunek jakości do ceny. W stosunku do Meridy, lepsze opony Michelin, obręcze Alexrims, hamulce, ogólnie rower "spójny" pod względem komponentów, wart zakupu. Jeszcze jakieś propozycje ?
kardan Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 Dnia 2.03.2018 o 21:45, orzech napisał: Jeszcze jakieś propozycje ? Na chwilę obecną nic innego mi nie przychodzi do głowy
orzech Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Opublikowano 5 Marca 2018 Dnia 1.03.2018 o 17:40, wasiliew napisał: Jesli w ogole uda mu się kupić Mustanga, bo w zeszłym roku się rozglądałem to nie było, i mój wybór padł właśnie na Big Nine 300. Porównując te 2 modele jest jedna podstawowa różnica - napęd. Merida ma 3x10 na deore + manetki deore. Hamulce są raczej podobne - acera / altus. Na plus Rometa to przede wszystkim support hollowtech II i korba. W Meridzie wsadzili na kwadrat Ja miałem okazję się przejechać przed zakupem i to zdecydowało. I wygląd oczywiście też Podpasował mi amortyzator, choć to najtańsze, ale, powietrze. Jeśli @orzech szukasz roweru dostępnego w sklepie stacjonarnym, to... idź do sklepu stacjonarnego zobacz co proponują i nam napisz. Masz jeszcze jakieś propozycje ? Trochę sie boję jak będzie z dostępnością meridy
wasiliew Opublikowano 6 Marca 2018 Opublikowano 6 Marca 2018 16 godzin temu, orzech napisał: Masz jeszcze jakieś propozycje ? Trochę sie boję jak będzie z dostępnością meridy Mam Wiem, że 500zł więcej, ale malowanie nowego modelu jest piękne http://www.rowerymerida.pl/produkt1434/bignine-300-rower-merida.html
Rekomendowane odpowiedzi