Pękii Opublikowano 26 Lutego 2018 Opublikowano 26 Lutego 2018 Witam, może mnie ktoś pamięta od tego unikatu.. mianowice roweru (skoda). No więc tak to są plany na przyszłość tylko chcę się z orientować ponieważ zastanawiam się nad jakimś nowym rowerem no i pytanie o rame: https://www.centrumrowerowe.pl/rama-dartmoor-hornet-2017-pd16487/?v_Id=118849&gclid=CjwKCAiA_c7UBRAjEiwApCZi8fhy1kkOW81EUeZpJZ0d8jsCJwVYip5kAdSpn2b3Pz6qPrPP8m5yOhoCyF8QAvD_BwE jakieś opinie? Chętnie przeglądne inne propozycje
egzo23 Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 Hornet to bardo dobra rama.Ale uwaga, wersja do 2018 z kołem 27,5 ma dość małe prześwity. Maks opona 2.3Wziął bym wersję 2018.Kolega złożył potworka na 2017Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
lukster52 Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 Tylko szkoda że ten na zdjęciu to 14-16
egzo23 Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 Co 14-16?Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
mateusz_zwolinski Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Pytanie o rame do enduro i dyskusje nad jakims hardtailem.. dobre 😄 Wiecie co to jest enduro i jak wygladaja rowery do tego?
Fenthin Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Oświeć nas i prowadź mistrzu I oczywiście wyjaśnij, do czego w takiej sytuacji wolno używać ramy takiej jak Hornet. Edytowane 18 Marca 2018 przez Fenthin
mateusz_zwolinski Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Do wszystkiego i do niczego. Zbyt masywna do xc, do dirtu tez srednio.. na miasto? raczej nie z takim skokiem z przodu jaki ma zalecany.. DH czy enduro? No tutaj to chyba nie musze tlumaczyc Wygooglujcie sobie jak wygladaja zabawki tego typu i znajdzcie roznice 🙂 A tak poważnie to spoko rama żeby sie pobawic w mniej wymagajacym terenie na jakis singlach bez wiekszych wertepow. Na pewno nie enduro..
Fenthin Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) 22 minuty temu, mateusz_zwolinski napisał: Wygooglujcie sobie jak wygladaja zabawki tego typu i znajdzcie roznice 🙂 Ja bym jednak prosił o szczegółowe wytyczne, najlepiej zapisane w postaci normy sporządzonej przez międzynarodową unię czystości ęduro, jakie cechy musi posiadać rower, by nazwać go rowerem enduro. I nie, ten film nie wchodzi w grę: Edytowane 18 Marca 2018 przez Fenthin
trollu Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 to już zależy czy ktoś chce być enduro czy ęduro Mateusz, udzielasz się na endurotrophy, tam i tutaj udziela się Woojek - podlinkuje tylko to, reszty sobie sam wyszukaj. Poczytaj, wyciągnij wnioski https://www.1enduro.pl/hardtail-czy-full-czy-sztywniaki-maja-jeszcze-sens/
mateusz_zwolinski Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Slyszales o czyms takim jak pelne zawieszenie w rowerach do scigania w terenie? 🙂 Dla przykladu ile wspolnego ma hornet z rowerami typu yt capra czy trek slash zeby stawiac go z nimi w jednej kategorii? Rozumiem, ze jestes jednym z kolesi ktorzy kupuja rower do dh za 1500 na ramie xc i lataja po kraweznikach 😁 4 minuty temu, trollu napisał: to już zależy czy ktoś chce być enduro czy ęduro Mateusz, udzielasz się na endurotrophy, tam i tutaj udziela się Woojek - podlinkuje tylko to, reszty sobie sam wyszukaj. Poczytaj, wyciągnij wnioski https://www.1enduro.pl/hardtail-czy-full-czy-sztywniaki-maja-jeszcze-sens/ Interesuje sie sportem. Powiem, ze jazda terenowa na sztywniaku ma senas jesli zobacze je na pucharze swiata w nowym sezonie 🙂
trollu Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 gość się pyta o "jakiś rower" a Ty z maszyną na węglu pokroju slasha. Sądzisz, że ktoś kto rozważa zakup enduraka za 30kzł będzie się pytał "czy ten rower jest ok"? Full - tak będzie szybszy o ile rider go ogarnie. Co przeszkadza ht o odpowiednich kątach ramy i skoku widelca kwalifikacji w kategorii enduro?
mateusz_zwolinski Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Po prostu to jak granie w noge pilka do kosza. Moze i sie da ale jaki tutaj sens? 🙂 Dlatego nie logiczne jest dla mnie mowienie o sztywnej ramie do enduro, kategorii sportowej stricte pod fulle. Posluzylem sie Trekiem jako przykladem maszyny do tego sportu wlasnie przeznaczonej.
Fenthin Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) 25 minut temu, mateusz_zwolinski napisał: Rozumiem, ze jestes jednym z kolesi ktorzy kupuja rower do dh za 1500 na ramie xc i lataja po kraweznikach 😁 Argumentum ad personam. Dziękuję, właśnie przegrałeś dyskusję. Edytowane 18 Marca 2018 przez Fenthin
Puncu Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 A Ty za to przeginasz w drugą strone myśląc tylko kategoriami sportowymi. Może nie szuka dokładnie roweru do enduro tylko sztywniaka do freeride? Na to też będziesz miał oddzielną szufladke z rowerami?Wyobraźni troche i dystansu.
egzo23 Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 2014-2016. To jest 2017 A faktycznie. Masz rację. Ht do enduro.. Otóż to.. Można to zwać jak kolwiek. Ale taka kategoria istnieje. Można też taki rower przypiąć do kategorii ścieżkowca Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 @mateusz_zwolinski zapoznaj się z ostrzeżeniem, wyciągnij wnioski. To już kolejny raz kiedy na siłę próbujesz wciskać komuś swoje racje. @Puncu ma sto procent racji, trochę wyobraźni i dystansu...
Rekomendowane odpowiedzi