dzordz Opublikowano 25 Lutego 2018 Opublikowano 25 Lutego 2018 Hej.Wczoraj po demontażu suportu okazało się, że w mufie była maź/woda/rdza, dodatkowo mocno śmierdziało.Skąd to chelertswo ?Rower ma symboliczny przebieg (100-200km).Nie był jeżdżony w zimie, deszczu, nie był myty karcherem. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
sender Opublikowano 25 Lutego 2018 Opublikowano 25 Lutego 2018 wyczyść, odtłuść, jak ma być po taniości to fluidolem albo innym szuwaksem do konserwacji profili zamkniętych potraktuj. Jak ciut drożej to jakiś pokład antykorozyjny wcześniej pod to. Imo wydaje mi się, że to z korby ciekło albo supportu, ale głowy nie położę.
dzordz Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Opublikowano 25 Lutego 2018 wyczyść, odtłuść, jak ma być po taniości to fluidolem albo innym szuwaksem do konserwacji profili zamkniętych potraktuj. Jak ciut drożej to jakiś pokład antykorozyjny wcześniej pod to. Imo wydaje mi się, że to z korby ciekło albo supportu, ale głowy nie położę. Suport cały i szczelny. Czy to nie przez otwory w ramie ? Po co podkład antykorozyjny jak rama aluminiowa ?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
sender Opublikowano 25 Lutego 2018 Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) bo aluminium też koroduje, tym bardziej, że skoro woda wleciała i została tam Edytowane 25 Lutego 2018 przez sender
dzordz Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Opublikowano 26 Lutego 2018 bo aluminium też koroduje, tym bardziej, że skoro woda wleciała i została tamOk, a wd40 się nada ?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
sender Opublikowano 26 Lutego 2018 Opublikowano 26 Lutego 2018 7 godzin temu, dzordz napisał: Ok, a wd40 się nada ? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka nie, bo spłynie, lepiej gęsty smar np. do łożysk na paluch i wkoło całość przetrzeć.
Rekomendowane odpowiedzi