Andrzej Sawicki Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Rower kupiłem w niemieckiej sieci Stadler. Były też w innych sklepach niemieckich i angielskich (szukaj "<nazwa modelu>" shop albo "<nazwa modelu> de"), chociaż w Anglii odgrażali się, że nie wysyłają poza wyspy. Najtańszy 710 był z promocji na erowery pl (kilka modeli jeszcze zostało), ale ktoś kupił, zanim odłożyłem gotówkę. Tutaj też jeszcze mają kilka modeli. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Andrzej Sawicki
Andrzej Sawicki Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Przy okazji serwisu gwarancyjnego kierownica została przycięta do 730 mm. Od razu lepiej w dłonie. Założony zestaw X-King z tyłu i Mountain King 2.4 z przodu w systemie bezdętkowym. 2,5 bara i można cisnąć. Niestety "kleją" się do mokrego piasku. Edytowane 14 Czerwca 2018 przez Andrzej Sawicki
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 11 godzin temu, Andrzej Sawicki napisał: Przy okazji serwisu gwarancyjnego kierownica została przycięta do 730 mm. Od razu lepiej w dłonie. Założony zestaw X-King z tyłu i Mountain King 2.4 z przodu w systemie bezdętkowym. 2,5 bara i można cisnąć. Niestety "kleją" się do mokrego piasku. Jaką masz długość mostka? Zmierzyłbyś zasięg ramion, od pachy do końca palców?
Andrzej Sawicki Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Mostek ma 50 mm. Jeśli dobrze mierzę, zasięg ramion to 69 cm.
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Dzięki, mam pogląd na setup mojego nadchodzącego kunia.
Andrzej Sawicki Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Na testy się wybierz. Do jesiennych promocji znowu dużo czasu.
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 1 minutę temu, Andrzej Sawicki napisał: Na testy się wybierz. Do jesiennych promocji znowu dużo czasu. Nie mam takiej potrzeby, kupiłem już rower, czekam na niego, rower używany jeden sezon w weekendy. Kumpel odkupił dla mnie od znajomego Gianta Stance 2 z 2016 roku, rower ma nalatane coś koło 500-600km, więc jest świeży.
Andrzej Sawicki Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Wpadło nowe siodełko: Selle Italia Man Gel Flow. Wrażenia dziwne -- jakby wciąż było za wąskie -- ale nic nie boli i nie obciera, więc działa. Brat sprawdził również bez spodenek z wkładką i dla niego jeszcze lepiej. Po kolejnych paruset km mam nowe wnioski na temat zawieszenia: 1. Fox z tłumikiem FIT4 nie przysiada w piasku jak niektóre prostsze konstrukcje. Recon RL w poprzednim rowerze wymagał blokowania, aby dało się przejechać pułapki piaskowe. 2. Nie umiałem pompować dampera i jeździłem na o ~20% niedopompowanym. Przez małą komorę i wysokie ciśnienie zwiewa sporo powietrza przez rurkę pompki -- trzeba robić lekki zapas. Edytowane 14 Czerwca 2018 przez Andrzej Sawicki
roland-peters1984 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Gartuluje zakupu Ja ze swojego 960 jestem zadowolony pomimo że na 29 i ze słabszym osprzętem. PozdroWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Andrzej Sawicki Opublikowano 21 Września 2018 Autor Opublikowano 21 Września 2018 Założyłem nowe siodełko Ergon SMC4. Wreszcie nie muszę szukać wygodnej pozycji na początku każdej trasy. Dzisiaj zdobyłem też ozdobę przerzutki pod kolor kół. Zobaczymy, jak długo się utrzyma.
cieq Opublikowano 21 Września 2018 Opublikowano 21 Września 2018 Pytanie co do siodła - pomierzyli Ci w sklepie tu i tam czy po prostu szukasz jakiegoś wygodnego?
Andrzej Sawicki Opublikowano 21 Września 2018 Autor Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Szukałem wygodniejszego i znalazłem. Na szosie mam Selle Italia Novus Flow, ale ono się nie nadaje na MTB -- za twarde. W okolicy nie ma takich sklepów, żeby przymierzać dobre siodła. Trzeba wysyłkowo i w razie czego oddać. Edytowane 21 Września 2018 przez Andrzej Sawicki
cieq Opublikowano 23 Września 2018 Opublikowano 23 Września 2018 (edytowane) Pytam bo szukam jakiegoś sensownego siodła do szosy. W MTB mam Speca i jest w porządku, może w tym kierunku pójdę (Toupe Sport?) Edytowane 23 Września 2018 przez cieq
Rekomendowane odpowiedzi