Fritzowski Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 Cześć. Planuje kupić zegarek sportowy, głownie na rower, patrzeć ilość spalonych kalori, puls. dystans, ale również do codziennego użytku. ilość pokonanych kroków. Szukam czegoś do 700zł. Możecie polecić coś od siebie? Jedyny model który wpadł mi w oko to TOMTOM SPARK 3 CARDIO. Czy odradzacie tego typu rozwiązania?
Fritzowski Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Opublikowano 18 Lutego 2018 2 minuty temu, janek69 napisał: Polar M400 lub M430 M400 odpada, bo trzeba mieć pas na klatce piersiowej. Używasz może takiego zegarka?
Pietern Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 Garmin Vivoactive HR, ma to wszystko co potrzebujesz (kroki i kalorie mocno umowne). Na co dzień wygodny, z stale włączonym (automatyczne wykrywanie aktywności) pomiarem HR i BT ładuję go co 12-14 dni. Przy nawigacji to kilkanaście godzin. Fajny jest lekućki i dosyć miły w obejściu bo nie trzeba mocno ściskać paska, żeby poprawnie mierzył puls. Wyświetlacz świetnie widoczny w żywym, dziennym oświetleniu, nieco gorzej wygląda przy doświetleniu własnym. Szybko się ładuje. Mam kilka miesięcy i jestem zadowolony. A na rower, to jednak lepiej pas pod cyckami, który też do zegarka podłączysz po BT lub ANT. Kupiłem w sklepie dla idiotów za 699 zł.
Fritzowski Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Opublikowano 18 Lutego 2018 4 minuty temu, Pietern napisał: Garmin Vivoactive HR, ma to wszystko co potrzebujesz (kroki i kalorie mocno umowne). Na co dzień wygodny, z stale włączonym (automatyczne wykrywanie aktywności) pomiarem HR i BT ładuję go co 12-14 dni. Przy nawigacji to kilkanaście godzin. Fajny jest lekućki i dosyć miły w obejściu bo nie trzeba mocno ściskać paska, żeby poprawnie mierzył puls. Wyświetlacz świetnie widoczny w żywym, dziennym oświetleniu, nieco gorzej wygląda przy doświetleniu własnym. Szybko się ładuje. Mam kilka miesięcy i jestem zadowolony. A na rower, to jednak lepiej pas pod cyckami, który też do zegarka podłączysz po BT lub ANT. Kupiłem w sklepie dla idiotów za 699 zł. Ale smiało na rowerze można używać bez pasa na klatce tak?
Pietern Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 Wszędzie możesz używać. Poda ci dane pulsu, nawet dosyć dokładne, ale z ograniczeniami charakterystycznymi dla pomiaru nadgarstkowego.
malkontent Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) Polar M200 jako tańsza alternatywa do M430 - wrzucałem na forum sporą relację z użytkowania + aktualizacje. Edytowane 18 Lutego 2018 przez malkontent 1
janek69 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 11 godzin temu, Fritzowski napisał: M400 odpada, bo trzeba mieć pas na klatce piersiowej. Używasz może takiego zegarka? Ja osobiście używam V800 a M400 ma żona. Jeśli potrzebujesz pomiaru optycznego to M200 lub M430. Na rower lepiej mieć pomiar z klatki piersiowej w przypadku montażu zegarka na kierownicy. To tez nie problem bo do M200 i M430 można dokupić pasek H7 lub H10.
MadOnion Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Używanie zimą zegarka z pomiarem z nadgarstka to trochę kupa ; ) pasek to pasek.
Fritzowski Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Opublikowano 19 Lutego 2018 Godzinę temu, MadOnion napisał: Używanie zimą zegarka z pomiarem z nadgarstka to trochę kupa ; ) pasek to pasek. Zima się kończy, od wiosny do zimy mogę jeździć z pomiarem z nadgarstka. Ewentualnie jak bym w zime jeździł w co wątpliwe to mógłbym kupić pas
Yogurt Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Na rowerze bedziesz montowal zegarek na kierownicy, wszyscy tak robia bo tak wygodniej
Fritzowski Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Opublikowano 19 Lutego 2018 A pomiar spalonych kalorii? Faktycznie jest wiarygodne czy tylko zwykły bajer?
Pietern Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Ja dzisiaj od rana pierdzę w stołek, a pomiar pokazuje, że zużyłem 1927 kalorii. Dobrze by tak było. Dopytujesz o mało istotne sprawy. Krokomierz i kaloriometr to dla mnie zabawki, do orientacji czy dzień był całkiem leniwy, czy tez nie całkiem. Do mierzenia kalorii najlepsza jest waga, znaczy wchodzisz, zapisujesz pomiar... I tak co jakiś czas.
Fritzowski Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) 3 godziny temu, Pietern napisał: Ja dzisiaj od rana pierdzę w stołek, a pomiar pokazuje, że zużyłem 1927 kalorii. Dobrze by tak było. Dopytujesz o mało istotne sprawy. Krokomierz i kaloriometr to dla mnie zabawki, do orientacji czy dzień był całkiem leniwy, czy tez nie całkiem. Do mierzenia kalorii najlepsza jest waga, znaczy wchodzisz, zapisujesz pomiar... I tak co jakiś czas. Akurat czytałem o tej opcji dlatego zapytałem Krokomierz mnie interesuje. Zdecydowałem się na Polara m430 I dość dużo kalorii musiałem spalić jak już 30kg zgubiłem Edytowane 19 Lutego 2018 przez Fritzowski
Karol Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Podepnę się pod wątek - mam pytanie o Polara M430, chociaż jestem prawie zdecydowany na M400. Otóż czy M430 podczas pracy w trybie nadgarstkowego pomiaru tętna potrafi w czasie rzeczywistym udostępnić ten pomiar innym odbiornikom? Jeśli tak to jakimi technologiami wysyła sygnał - ANT+, BT, 5.3 kHz?
dfq Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) nie potrafi Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez dfq 1
Karol Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) 51 minut temu, dfq napisał: nie potrafi Ok, dzięki, dla mnie to koronny argument na rzecz pomiaru z pasa, a więc wystarczy mi M400, który jest tańszy i ma pas w komplecie. Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez Karol
dfq Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Róznica miedzy tymi modelami m innymi jest taka że m430 mozesz tez uzyc bez pasa np na wielogodzinnej wycieczce latem w góry itp, ale w komplecie z pasem wychodzi znacznie drożej Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez dfq
patryk072 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Podpinam się pod temat. Trochę poczytałem o tych wszystkich zegarkach i mamy kilka pytań. Czy jeśli kupię Polar M400 z Pasem to: - będę mógł ew. w przyszłości podłączyć do niego kadencje? - czy ten zegarek ma tryb Rower? - jeśli połączę moje konta to na bieżąco moje treningi będą dodawane na Stravę? - jeżeli mam pas Hr to wynik cały czas LIVE mogę podglądać na zegarku? - ile tak średnio z waszego doświadczenia jest w stanie wytrzymać na włączonym GPS ten zegarek. Dzięki za odpowiedź! Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez patryk072
nctrns Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Nie Tak Tak Tak Nie jestem pewien, ale chyba koło 8h Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez nctrns
Karol Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Ja się też jeszcze raz podepnę bo jedna sprawa mnie nurtuję. Paruję pas H7 z M400 aby podczas jazdy na rowerze mieć bieżący podgląd pulsu. W zegarku odpalam profil np. kolarstwo, ale bez rejestracji GPS - bo np. bateria na wyczerpaniu. Równocześnie w telefonie odpalam Endomondo, które rejestruje moją trasę. Czy mogę i jak "ożenić" dane tętna z zegarka z GPS z telefonu aby uzyskać jeden trening z kompletem danych? Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez Karol
budyn czekoladowy Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Może to pomoże? https://gotoes.org/strava/Merge_Heart_Rate_TCX_With_Position_TCX.php
nctrns Opublikowano 11 Maja 2019 Opublikowano 11 Maja 2019 Amazfit BIP, ewentualnie jak chcesz to mam na zbyciu Garmin Vivoactive pierwszej generacji
anets Opublikowano 17 Maja 2019 Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) Jest to sztywny budżet czy możesz coś trochę do niego dołożyć? Niestety ale w tej cenie trudno będzie znaleźć coś konkretnego, no chyba, ze jakiś pulsometr. Dobre zegarki sportowe to jednak trochę wyższa półka. Za 400 zł możesz kupić sobie całkiem przyjemny model Garmin Forerunner 30 WHRM https://www.sferis.pl/zegarki-sportowe-3776 monitorowanie tętna mierzy również wskaźnik aktywności fizycznej jak również śledzi biegi ma również mocna baterię. Edytowane 21 Maja 2019 przez anets
Rekomendowane odpowiedzi