jaroslaw.cogiel Napisano 17 Luty 2018 Udostępnij Napisano 17 Luty 2018 Hej, szanowni mam zamiar kupić nowy kask - wybór padł na https://www.scott.pl/produkt/666/4176/Kask-ARX-MTB-Plus/ Jeśli macie jakieś lepsze propozycje to plis o linki. Pytanie jednak brzmi : mam głowę 59cm i to jest w scott ie graniczny rozmiar pomiędzy M a L , lepiej wybrać ten większy? stosujecie coś pok kaski? Odnośnik do komentarza
Marek Karnecki Napisano 17 Luty 2018 Udostępnij Napisano 17 Luty 2018 (edytowane) Najlepiej przymierz - zakup kasku online to ciężka sprawa bez wcześniejszej przymiarki. Jeśli jednak ni da rady i musi być ten to weź pod uwagę, że zimą bandana co najmniej albo czapka włącznie musi wleźć pod kask. Z fryzurą też pewnie różnie - ja mam /czasem niezłe pióra i przy gęstych włosach to zarastam jak pies sieścią na grubo/ Więc u mnie i bez czapki latem też różnie z tym rozmiarem zależnie czy hoduję akurat afro czy raczej upodabniam się do skinhead'a :] Edytowane 17 Luty 2018 przez Marek Karnecki Odnośnik do komentarza
jaroslaw.cogiel Napisano 17 Luty 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Luty 2018 thx, ja mam 3 włosy na krzyż , muszę chyba namówić mój lokalny sklep rowerowy by go sprowadził na przymiarkę Odnośnik do komentarza
Red Napisano 17 Luty 2018 Udostępnij Napisano 17 Luty 2018 Jeśli nie możesz pochwalić się czupryną zdecydowanie poszukaj coś pod kask. Nawet na lato. Co do głównej części pytania. Jeśli jesteś między rozmiarami weź kask który lepiej leży. Z tego powodu odradzam zakup w sieci. Odnośnik do komentarza
Pietern Napisano 17 Luty 2018 Udostępnij Napisano 17 Luty 2018 W za dużych butach nie jest wygodnie, ale o niebo lepiej niż w ciasnych! Jeżeli nie możesz przymierzyć, to bierz większy. Kaski mają zakres regulacji i sobie zawsze mniejszą głowę jakoś dopasujesz. Ja mam łeb jak sklep i tylko największe rozmiary mi leżą. Przez to nie mam takich kasków jakie mi się podobają, ale te do których wchodzi mi głowa. A ten Scott ładniusi jest i ma "system ochrony mózgu"! Odnośnik do komentarza
jaroslaw.cogiel Napisano 17 Luty 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Luty 2018 Mądrego dobrze posłuchać, do tego czapeczka pod spód i będzie wygodnie , zawsze mogę odesłać. Odnośnik do komentarza
piterrrxd Napisano 19 Luty 2018 Udostępnij Napisano 19 Luty 2018 Dnia 17.02.2018 o 22:13, jaroslaw.cogiel napisał: zawsze mogę odesłać Zamów sobie kilka modeli/rozmiarów, po przymiarce zostawisz sobie tylko ten, który będzie wygodny. Bez przymierzania ciężko będzie kupić ten właściwy, a branie za dużego "na zapas" nie jest dobrym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi