Skocz do zawartości

Jaką aplikację wybrać?

Miloszs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Chris zainstalowałem ten dodatek. Teraz widzę co to jest analiza danych z jazdy :) 

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano
1 minutę temu, Remigiusz Banach napisał:

@Chris zainstalowałem ten dodatek. Teraz widzę co to jest analiza danych z jazdy :) 

Dzięki i pozdrawiam

A widzisz, ja byłem równie zaskoczony, co Ty. Odkryłem, że bez tego dodatku, to średnia tak naprawdę mówi niewiele... Cieszę się, że pomogłem.

Polecam każdemu korzystać, bo warto B|

Opublikowano (edytowane)

Wcześniej Endomondo, potem Strava, teraz aplikacja dedykowana dla MIO, która i tak treningi wysyła na Endomondo i Stravę.

Edytowane przez muszyniak
Opublikowano

Ja używam Orux Maps oraz Bike Computer i przesyłam do Stravy.

Opublikowano

Ja ze swojej strony mogę polecić S Health (obecnie Samsung Health). Porządnie zrobiona, darmowa i dodatkowo sama eksportuje treningi na Stravę, jeśli komuś zależy na segmentach. W trakcie jazdy posiada tryb oszczędzania energii (czarno-biały) i podaje standardowe dane (prędkość, średnia prędkość, dystans, czas). Inną dobrą funkcją jest automatyczne wstrzymywanie treningów. Polecam, choć nie do końca orientuję się jak jest z dostępnością, którą ostatnio podobno rozszerzyli.

• Lubię to! 1
Opublikowano

STRAVA jest naprawde rewelacyjna ale chyba lepiej dziala jak masz jakis GPS z ktorym mozesz zsynchronizowac dane.

dodatkowym atutem jest grupa znajomych ktorych mozesz sledzic, oceniac I komentowac. Kluby itp wiec takie male social media:)

Opublikowano
Dnia 16.04.2017 o 22:22, Chris napisał:

Jesteś pewny, że ma dużo opcji analizowania danych? Zainstaluj sobie dodatek Stravistix... na pewno działa w Chrome i Operze. Przekonasz się co znaczy analiza danych :)
LRx8gFL.jpg
x2GwBYV.jpg

Dwa przykładowe screeny ;)

Świetny dodatek, dziękuje za informacje

Opublikowano

Strava - ze względu na popularność w kolarskim półświatku :)

Navime - polska aplikacja, ma dużo narzędzi do analizy postępów

S Health - do wyświetlania prędkości i dystansu podczas jazdy - ma tryb oszczędzania energii dla ekranów AMOLED, więc żre mniej baterii

Rowerowe_Rozterki
Opublikowano (edytowane)

Ja mam WP8.1 i używam Run The Map z którego exportuje do Stravy i Endomondo. Polecam, apka nie muli systemu, jest stabilna i łatwa w obsłudze.Ma możliwość podążania za wcześniej wgraną trasą.

Edytowane przez Rowerowe_Rozterki
Opublikowano (edytowane)

Ja mam endomondo na wp10 i tu sa straszne przeciągu. Nic po za podstawa nie ma... Nawet nie da sie śledzić trasy. Macie coś fajnego na wp10?? 

Edytowane przez ploms
Opublikowano (edytowane)

Testowałem Bike Computer i OruxMaps. W Bike Computer była pokazana zła średnia prędkość, czas jazdy oraz dystans, po przesłaniu do Stravy wszystko było w porządku. OruxMaps jest całkiem fajne, tylko średnia prędkość była inna o 1km/h, czas jazdy  o 4 minuty dłuższy i trochę bardziej wciąga baterie niż w Stravie, ale to mała różnica, szkoda tylko, że gdy się ma włączoną mapę to się nie da zmienić liczników, tak jak można to zrobić gdy nie widać mapy.

Edytowane przez Miloszs
Wawrzyniec Wiór
Opublikowano

Jest jeszcze coś takiego: Ride with GPS: https://ridewithgps.com/ Używam tego do planowania wycieczek i do wrzucania później śladu z takiej wycieczki w celu pochwalenia się nią (o ile mam na to ochotę). Jest też aplikacja mobilna ale z niej nie korzystałem.

Przykładowa moja wycieczka:

https://ridewithgps.com/trips/5287441

Opublikowano
17 godzin temu, ploms napisał:

Ja mam endomondo na wp10 i tu sa straszne przeciągu. Nic po za podstawa nie ma... Nawet nie da sie śledzić trasy. Macie coś fajnego na wp10?? 

Na Endomondo i WP10 nie da się śledzić trasy? Ja od zawsze mogę to robić, a wystarczy podczas treningu po przesunięciu na kafelki z prawej strony wybrać mapę.

Opublikowano

Tak oczywiście, ale nie to miałem na myśli... Chodziło mo to ze, można wybrać czyjaś trasę i nią podążać. 

Opublikowano

U mnie głównie Strava, ale exportuje do Endomondo, dostałem rok premki do smartfona Samsug, żal nie korzystać.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

chyba nie było w tym wątku:

1. IpBike - chyba najlepsza aplikacji na telefon udające garmina, działa z czujnikami na ant+ i BTLE, na początku za darmo, wystarczając długo by stwierdzić czy się podoba czy nie

2. RWG (Ride with GPS) - aplikacja na telefon, wyświetla prędkość, dystans, chyba HR i kadencję (nie pamiętam teraz dokładnie, używałem zanim odkryłem IpBike)

3. TrainningPeaks - przyda się do analizy treningów, zależnie od potrzeb, fajne wskaźniki poziomu wytrenowania, zmęczenia, formy - początek za darmo potem płatne  

4. Tapiirik - aplikacja/strona do automatycznej synchronizacji trenningów (endo, strava, TP i wiele innych)

5. XERT - ciekawostka, pomaga określić profil kolarza (na danych ze stravy)

6. VeloViewer - również ciekawostka, statystyki, segmenty itp  (na danych ze stravy)

• Lubię to! 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kiedyś miałem konto Premium w Endomondo za darmo na rok i korzystałem z tej aplikacji. Nie jestem jednak sportowym ekshibicjonistą i nie czuję potrzeby chwalenia się innym ile kilometrów przejechałem na rowerze. Od dawna korzystałem z Locusa Pro i postanowiłem sprawdzić jak ta aplikacja się sprawdza. Okazało się, że jest rewelacyjna.

Jak sobie ją ustawiłem pokazuję na załączonym zrzucie ekranu. Nawiguje mnie, pokazuje aktualną prędkość z licznika Ant+, prędkość średnią w ruchu i ogółem i maksymalną, kadencję z licznika Ant+ (aktualna, średnia, maksymalna), tętno z pulsometru Ant+ (aktualne, średnie, maksymalne). Ponadto pokazuje mi przekrój trasy więc wiem kiedy skończy się podjazd (mam ustawione, by pokazywało mi przekrój 10km). Tam, gdzie na obrazku jest napis "brak danych dla wykresu" pokazuje się wykres pulsu i kadencji z ostatnich dwóch km.

Jest też wtyczka informująca nas dźwiękiem, w której strefie tętna się znajdujemy.

Jest też trener głosowy, ale z tej funkcji jeszcze nie korzystałem.

5fd57aa463929417e2f9753a62b3de93.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć.

Dla każdego coś innego. Ja potrzebowałem dobrego mapnika z jak najdokładniejszymi mapami ścieżek leśnych. Przetestowałem sporo aplikacji i dla mnie najlepiej sprawdza się Trekbuddy z mapami z Compassu. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Używam STRAVY i dziś doinstalowałem dodatek który tu polecacie ;)

Opublikowano

Siema a ja potrzebuje czegoś gdzie mogę wgrać trasę ze stravy i podążać jej śladem. Zna ktoś coś takiego?
Chyba że w samej aplikacji stravy jest taka możliwość ale jakoś nie mogę znaleźć

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli wystarczy Ci wyświetlanie śladu na mapie - zapisz ślad jako trasę, potem można podążać wzdłuż trasy.

Tapatalk'd

Opublikowano

Strava daje możliwość podazania wcześniej ustalona trasa. Wejdź w tryb nagrywania trasy i wciśnij strzałkę po lewej stronie pod mapa. Później wybierz trasę u w drogę. Chyba, że się mylę

• Pomógł 1
Opublikowano

Ooo jak miło, że się nie mylisz :-D problem rozwiązany można teraz szaleć.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Cieszę się, że mogłem pomóc. Nie jest to zbyt intuicyjne. Sam się na szukałem.