Skocz do zawartości

Czy przerzutka 9s wejdzie na manetkę i kasetę 7s

KubaPotaczek

Rekomendowane odpowiedzi

KubaPotaczek

Siema

Ogulnie to przerzuciłem się na kasetę.

Zmieniłem przerzutkę na alivio shadow i nie wiem czy jak to skręcę to będzie grało.

Mam kasetę 7s i manetkę 7S

Patrzałem na kilku stronach ale nie uzyskałem jednogłośnej odpowiedzi.

Co wy na to??

Jak myślicie???

Edytowane przez KubaPotaczek
Błąd w tekście
KubaJeziorski

Generalnie to wejdzie i będzie śmigać. Warto zainwestować w kasetę i manetkę jeśli przerzutka pozwala.
Tylko nie wiem co na to tylna piasta. Jaką piastę posiadasz? Bo może nie ogarnąć kasety 9s

Rozbrajające. Pytanie? Kompatybilność 9-rzędowej tylnej przerzutki z 7-rzędowym napędem. Odpowiedź? Kup niepotrzebny sprzęt.

Jeżeli manetka jest produkcji Shimano lub jest kompatybilna z ich osprzętem, będzie działać bez żadnych problemów. Te mogłyby się pojawić, gdybyś połączył tę przerzutkę z manetkami np. Sram X-3.

KubaPotaczek
Dnia Sat Feb 17 2018 o 00:00, KubaJeziorski napisał:

Generalnie to wejdzie i będzie śmigać. Warto zainwestować w kasetę i manetkę jeśli przerzutka pozwala.
Tylko nie wiem co na to tylna piasta. Jaką piastę posiadasz? Bo może nie ogarnąć kasety 9s

Ja mam 7s

RD-5800 jest 11-rzędowa. Inny ciąg, nie będzie działać. Chyba, że się pomyliłeś się w oznaczeniu i masz na myśli RD-5700 lub starszą, wtedy tak. Z 10-rzędowych szosowych przerzutek nie zadziała z tym natomiast RD-4700.