Salan2k Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 Witam , co sądzicie o rowerze Giant Reign 2 GE ? Osobiście mi się podoba , ma zadowalający osprzęt itp. Roweru będę używał czasami do zjazdów - zamierzam brać udział w Enduro MTB Series Srebrna Góra i w Szklarskiej Porębie , jazdy po mieście , do dropów , czasami zdarzy się jakiś wypad na Urban Riding ( whellie itp. ) . Ważne pytanie , otóż czy będę tracił dużo energii na prostym asfalcie z zablokowanym damperem ? Będzie to mój pierwszy "Full" . Link do specyfikacji itd. https://www.giant-bicycles.com/pl/reign-2-ge
Andrzej Sawicki Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) 7 minut temu, Salan2k napisał: Ważne pytanie , otóż czy będę tracił dużo energii na prostym asfalcie z zablokowanym damperem ? Będzie to mój pierwszy "Full" . W porównaniu z rowerem do XC tak, będzie gorzej. Większa waga i bardziej agresywne opony zrobią swoje. Pozycja do pedałowania nie będzie też najwygodniejsza, bo jest przystosowana do podjazdów, gdzie inaczej siedzisz. To jest cena za sprzęt przygotowany na prawie dowolnie stromą górę i konkretne skoki. Najlepiej przejedź się na takim i na Trance, aby porównać. Przy pięciocyfrowej cenie warto zainwestować w testy i się upewnić. https://www.giant-bicycles.com/pl/endurotrails A jeśli nie musisz kupować już, to wybierz się też na testy innych producentów. Od marca będzie można wielu popróbować. Edytowane 16 Lutego 2018 przez Andrzej Sawicki
Salan2k Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Opublikowano 16 Lutego 2018 Za rower zapłacę 9k zł (rabat) . Porównywałem i są dość do siebie zbliżone wygodą itp. , lecz Reign ma lepsze części m.in. widelec , gdzie Trance ma Fox'a 34 Rhythm . Roweru natychmiast kupować nie muszę , bo jeszcze trzeba sprzedać stary rower . Porównywałem z innymi markami m.in. Trek , Spec , Kellys i Kross i wydaję mi się , że jest najlepszym wyborem Giant w stosunku jakość - cena .
Andrzej Sawicki Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 To fakt, ciężko ich przeskoczyć pod względem dobrych cen. Czasem trochę inna geometria albo jakiś szczegół może bardziej podpasować -- dlatego pisałem o testach innych marek.
Guncar Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 Dobry rower. 2018 ma poprawioną geometrię. Kumple jeżdżą na 2017 i są bardzo zadowoleni. Są długie te rowery ale bardzo stabilne na zjazdach ale dobrze podjeżdża. Jednak to nie jest rower do jazdy po mieście. Szczególnie na miękkich nastawach zawieszenia i opon. Co prawda turystycznie tempem dziadkowym da się ale coś szybciej itd to będzie jak jazda z przyczepą. Ja mam Kellysa Swaga ale tak to właśnie wygląda że po mieście i po płaskim to na spokojnie trzeba. Chyba że masz naprawdę dobrą kondyche. Na zawody przy tych oponach polecałbym podnieść nieco ciśnienie żeby nie złapać przypadkiem kapcia, albo zmienić opony na DD lub nawet 2ply. Generalnie cytując klasyka "Będzie pan zadowolony" 1
Rekomendowane odpowiedzi