gucio1988 Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Witam serdecznie, W sieci, nie bardzo mogę się doszukać różnic pomiędzy modelem Shimano SH-M089L vs SH-M089. Czy to jest ten sam model, czy jest drobna różnica ?? Z góry dziękuje za wszelkie uwagi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Fenthin Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) SH-M089 to po prostu oznaczenie modelu. L pochodzi od bLack - to czarna wersja kolorystyczna. Białe mają na końcu W od White. Edytowane 14 Lutego 2018 przez Fenthin Odnośnik do komentarza
firefoks Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Kupując przez internet pamiętaj o skopanej rozmiarówce Odnośnik do komentarza
gucio1988 Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Bardzo dziękuje za odpowiedź. Przymierzałem dzisiaj (089 bez dodatkowych oznaczeń) w sklepie i rozmiar 43 jest idealny, natomiast problem miałem z palcami. Rozszyfrowałem skróty L oraz W przy modelu. L = large, W - wide. Pierwsze maja więcej miejsca na palce, drugie są szersze. Idealnie trafi do mnie pierwsza opcja. Odnośnik do komentarza
Fenthin Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Nie. Szeroka wersja, niedostępna zresztą w Polsce ma dodatkowo literkę E. SH-M089LE oraz SH-M089WE. Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 9 godzin temu, gucio1988 napisał: Rozszyfrowałem skróty L oraz W przy modelu. L = large, W - wide. Pierwsze maja więcej miejsca na palce, drugie są szersze. Idealnie trafi do mnie pierwsza opcja. Nie. Jest dokładnie tak jak napisał @Fenthin szeroka wersja ma w oznaczeniu dodatkową literkę E. Wiem bo mam. Odnośnik do komentarza
gucio1988 Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Macie racje, źle doszukałem. @Red gdzie kupiłeś buty z literką E ?? Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Na zagranicznych portalach nie ma problemu z kupieniem takiego obuwia. https://www.amazon.com/Shimano-SHM089LE-Trail-Enduro-Mountain/dp/B00T33GU4U tutaj mała uwaga odnośnie tego co napisał kolega wyżej. Nie, Shimano nie ma skopanej rozmiarowki i jak ktoś nosi r45 to spokojnie może wziąć taki rozmiar. Problem jest przy zwykłej szerokości bo te faktycznie są... bardzo szczupłe (rozmiarówka nadal jest okej). Odnośnik do komentarza
gucio1988 Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Uprzejmie dziękuje za pomoc. Zamówię na amazon. Mam jeszcze jedno pytanie: czy padały pd520- jeżeli są w zestawie bloki, to z automatu są to SH51 czy to jest kwestia sprzedawcy ?? Odnośnik do komentarza
Fenthin Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Bloki są skorelowane z modelem pedałów. SM-SH56 są w zestawie tylko z pedałami turystycznymi. Odnośnik do komentarza
gucio1988 Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Jeszcze raz bardzo dziękuje za poświęcony czas i odpowiedzi. Jednak jest problem z dostaniem 089 w wersji wide. Na bike24 znalazłem model me3. Słyszałem ze to jest nowa seria za 089. Czy warto kupić te buty jako pierwsze SPD ?? Jeżeli nie to za jakim modelem powininem się rozglądać ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
mcmacpl Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Na zagranicznych portalach nie ma problemu z kupieniem takiego obuwia. https://www.amazon.com/Shimano-SHM089LE-Trail-Enduro-Mountain/dp/B00T33GU4U tutaj mała uwaga odnośnie tego co napisał kolega wyżej. Nie, Shimano nie ma skopanej rozmiarowki i jak ktoś nosi r45 to spokojnie może wziąć taki rozmiar. Problem jest przy zwykłej szerokości bo te faktycznie są... bardzo szczupłe (rozmiarówka nadal jest okej).Nieprawda. Ma skopaną rozmiarówkę. Ja noszę 45 a drugie już buty sh mam 47 i są idealne.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
bbc Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Dnia 14.02.2018 o 19:21, Fenthin napisał: SH-M089 to po prostu oznaczenie modelu. L pochodzi od bLack - to czarna wersja kolorystyczna. Białe mają na końcu W od White. Są jeszcze SH-M089O. Wiem bo mam. I są piękne. Odnośnik do komentarza
Fenthin Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Owszem, w limitowanej ilości. Odnośnik do komentarza
gucio1988 Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 W sklepie http://www.wiggle.co.uk/shimano-m089-spd-mountain-bike-shoes-wide-fit/ sa dostapne w rozmiarze 43 wide Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat modelu ME3, czy jednak iść w sprawdzoną konstrukcje 089 ?? Odnośnik do komentarza
firefoks Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Dnia 16.02.2018 o 16:39, bbc napisał: Są jeszcze SH-M089O. Wiem bo mam. I są piękne. Też mam takie - pomarańczowe są najładniejsze Kupiłem nawet 2 pary bo były w takiej wyprzedaży,że żal było nie brać ale drugą parę już pogoniłem i w sumie żałuję. Kupiłem rozmiar 46 a normalnie noszę 45 bo Shimano ma skopaną rozmiarówkę. Tak, tak, kolego Red Edytowane 17 Lutego 2018 przez firefoks Odnośnik do komentarza
dzordz Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Też mam takie. Kupiłem nawet 2 pary bo były w takiej wyprzedaży,że żal było nie brać ale drugą parę już pogoniłem i w sumie żałuję. Kupiłem rozmiar 46 a normalnie noszę 45 bo Shimano ma skopaną rozmiarówkę. Tak, tak, kolego Red Potwierdzam.W moim przypadku zwykłe buty mają numer 42.5 A 89ki od Shimano mam 44 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
mcnior Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Hej, A ja mam pytanie odnośnie tych czerwonych dystansów które rzekomo są dodawane do butów wraz z metalowymi blaszkami Kupiłem m089L w Decathlon.pl i wraz z nimi otrzymałem tylko metalowe blaszki dzwoniłem do sklepu stacjonarnego, pracownik sprawdził i w żadnej parze nie mam tych czerwonych dystansów Jak to z nimi jest - powinny być dodane do butów czy nie?? Dodam że na stronie shimano widać te dystanse na zdjęciach https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/shimano/SH-M089.html?fbclid=IwAR0oJvsOzqrjgxfvNocCkRQa67mhTuUl1RGeJmNbHpPIl-ogVOu_e-YiDUY Odnośnik do komentarza
nurkov Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 też kupiłem w decathlonie i były Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi