Skocz do zawartości

Różnice Shimano SH-M089L - SH-M089

gucio1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

W sieci, nie bardzo mogę się doszukać różnic pomiędzy modelem Shimano SH-M089L vs  SH-M089. Czy to jest ten sam model, czy jest drobna różnica ??

Z góry dziękuje za wszelkie uwagi.

Pozdrawiam

Bardzo dziękuje za odpowiedź. Przymierzałem dzisiaj (089 bez dodatkowych oznaczeń)  w sklepie i rozmiar 43 jest idealny, natomiast problem miałem z palcami.  Rozszyfrowałem skróty L oraz W przy modelu. L = large, W - wide. Pierwsze maja więcej miejsca na palce, drugie są szersze. Idealnie trafi do mnie pierwsza opcja. 

9 godzin temu, gucio1988 napisał:

Rozszyfrowałem skróty L oraz W przy modelu. L = large, W - wide. Pierwsze maja więcej miejsca na palce, drugie są szersze. Idealnie trafi do mnie pierwsza opcja. 

Nie. Jest dokładnie tak jak napisał @Fenthin szeroka wersja ma w oznaczeniu dodatkową literkę E. Wiem bo mam.

Na zagranicznych portalach nie ma problemu z kupieniem takiego obuwia. https://www.amazon.com/Shimano-SHM089LE-Trail-Enduro-Mountain/dp/B00T33GU4U tutaj mała uwaga odnośnie tego co napisał kolega wyżej. Nie, Shimano nie ma skopanej rozmiarowki i jak ktoś nosi r45 to spokojnie może wziąć taki rozmiar. Problem jest przy zwykłej szerokości bo te faktycznie są... bardzo szczupłe (rozmiarówka nadal jest okej).

Jeszcze raz bardzo dziękuje za poświęcony czas i odpowiedzi. Jednak jest problem z dostaniem 089 w wersji wide. Na bike24 znalazłem model me3. Słyszałem ze to jest nowa seria za 089. Czy warto kupić te buty jako pierwsze SPD ?? Jeżeli nie to za jakim modelem powininem się rozglądać ?? Pozdrawiam

Na zagranicznych portalach nie ma problemu z kupieniem takiego obuwia. https://www.amazon.com/Shimano-SHM089LE-Trail-Enduro-Mountain/dp/B00T33GU4U tutaj mała uwaga odnośnie tego co napisał kolega wyżej. Nie, Shimano nie ma skopanej rozmiarowki i jak ktoś nosi r45 to spokojnie może wziąć taki rozmiar. Problem jest przy zwykłej szerokości bo te faktycznie są... bardzo szczupłe (rozmiarówka nadal jest okej).
Nieprawda. Ma skopaną rozmiarówkę. Ja noszę 45 a drugie już buty sh mam 47 i są idealne.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Dnia 14.02.2018 o 19:21, Fenthin napisał:

SH-M089 to po prostu oznaczenie modelu. L pochodzi od bLack - to czarna wersja kolorystyczna. Białe mają na końcu W od White.

Są jeszcze SH-M089O. Wiem bo mam. I są piękne. :D

Shimano_SH-M089O_Schuhe_Unisex_orange[1470x849].jpg
Dnia 16.02.2018 o 16:39, bbc napisał:

Są jeszcze SH-M089O. Wiem bo mam. I są piękne. :D

Shimano_SH-M089O_Schuhe_Unisex_orange[1470x849].jpg

Też mam takie - pomarańczowe są najładniejsze :) Kupiłem nawet 2 pary bo były w takiej wyprzedaży,że żal było nie brać ale drugą parę już pogoniłem i w sumie żałuję. Kupiłem rozmiar 46 a normalnie noszę 45 bo Shimano ma skopaną rozmiarówkę. Tak, tak, kolego Red  ;) 

Edytowane przez firefoks
Też mam takie. Kupiłem nawet 2 pary bo były w takiej wyprzedaży,że żal było nie brać ale drugą parę już pogoniłem i w sumie żałuję. Kupiłem rozmiar 46 a normalnie noszę 45 bo Shimano ma skopaną rozmiarówkę. Tak, tak, kolego Red   
Potwierdzam.
W moim przypadku zwykłe buty mają numer 42.5 A 89ki od Shimano mam 44

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...

Hej,

A ja mam pytanie odnośnie tych czerwonych dystansów które rzekomo są dodawane do butów wraz z metalowymi blaszkami

Kupiłem m089L w Decathlon.pl i wraz z nimi otrzymałem tylko metalowe blaszki

dzwoniłem do sklepu stacjonarnego, pracownik sprawdził i w żadnej parze nie mam tych czerwonych dystansów

Jak to z nimi jest - powinny być dodane do butów czy nie??

Dodam że na stronie shimano widać te dystanse na zdjęciach 

https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/shimano/SH-M089.html?fbclid=IwAR0oJvsOzqrjgxfvNocCkRQa67mhTuUl1RGeJmNbHpPIl-ogVOu_e-YiDUY

pobrane.jpg