Skocz do zawartości

SR Suntour Raidon XC RL - manetka blokady skoku.

BlackHawkPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem zainteresowany rowerem Romet Mustang 27.5 2018. Posiada on amortyzator SR Suntour Raidon XC RL. Chciałbym mieć manetkę od blokady na kierownicy, ponieważ raczej trudno podczas jazdy go zablokować schylając się. Jest to niezbyt bezpieczne. Znalazłem tylko opis SR Suntour Raidon XC RL-R. Może to te same amortyzatory? Tamten ma manetkę, ale w Mustangu nie widzę żadnej linki z amortyzatora do kierownicy. Może to jest chwyt marketingowy, aby kupić o 200zł droższego Mustanga 29 1, a w 27.5 założą i tak, chociaż nie ma tego na stronie Rometa?
Za wszelkie odpowiedzi dziękuję!

Opublikowano
7 godzin temu, BlackHawkPL napisał:

Witam. Jestem zainteresowany rowerem Romet Mustang 27.5 2018. Posiada on amortyzator SR Suntour Raidon XC RL. Chciałbym mieć manetkę od blokady na kierownicy, ponieważ raczej trudno podczas jazdy go zablokować schylając się. Jest to niezbyt bezpieczne. Znalazłem tylko opis SR Suntour Raidon XC RL-R. Może to te same amortyzatory? Tamten ma manetkę, ale w Mustangu nie widzę żadnej linki z amortyzatora do kierownicy. Może to jest chwyt marketingowy, aby kupić o 200zł droższego Mustanga 29 1, a w 27.5 założą i tak, chociaż nie ma tego na stronie Rometa?
Za wszelkie odpowiedzi dziękuję!

Ten amortyzator powinien mieć blokadę na kierownicy skrót RL oznacza właśnie taką blokadę bez regulacji skoku, ale dla pewności sprawdź sobie na stronie sklepu activia są opisane symbole na amortyzatorach suntour 

Opublikowano
2 godziny temu, lary84 napisał:

ale dla pewności sprawdź sobie na stronie sklepu activia są opisane symbole na amortyzatorach suntour 

Jest tam tylko amortyzator SR Suntour Raidon XC RL-R. Nie ma SR Suntour Raidon XC RL. Nie wiem czy to do końca to samo.

Opublikowano
4 godziny temu, BlackHawkPL napisał:

Jest tam tylko amortyzator SR Suntour Raidon XC RL-R. Nie ma SR Suntour Raidon XC RL. Nie wiem czy to do końca to samo.

Na pewno nie to samo ale tam na stronie masz opis wszystkich oznaczeń i tak RL oznacza blokadę na kierownicy LO blokadę na goleni  A RL-R blokada na kierownicy z regulacją. Na tej stronie co Ci podałem jest zakładka dział techniczny i tam są opisane oznaczenia, możesz też zadzwonić albo wysłać maila z pytaniem w tym sklepie dowiesz się co i jak 

• Pomógł 1