Skocz do zawartości

Kasety Miche Primato

tomek147

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym poznać opinię o kasetach Miche Primato od osób, które miały z nimi styczność. Piszę to dlatego, że kupiłem niedawno rower na Campagnolo z korbą 53/39z i kasetą 12-25. Taki zestaw jest ok do jazdy po płaskim, natomiast nie nadaje się w góry, po których czasami jeżdżę. Do tej pory jeździłem na Shimano (korba kompakt i kaseta 11-28) i to był idealny zestaw na każdy teren. Niestety Campagnolo nie produkuje takich kaset w systemie 10-rzędowym, co trochę mnie dziwi. Najbliżej tego co bym chciał są kasety Campy 12-27, ale to i tak mnie nie urządza, bo chcę mieć 11 ząbków. Widziałem, że są dostępne kasety Miche Primato, które są kompatybilne z bębenkiem Campagnolo. W dodatku ich zaletą jest to, że koronki są osadzane pojedynczo, w związku z czym można dowolnie konfigurować kasetę. Nie wiem tylko jak jest z żywotnością takich kaset i ich jakością (czy mocno odstają od Campy?). Jeśli  kasety Miche Primato są ok to skonfigurowałbym sobie kasetę 11-28 i wymienił korbę na 50/34. 

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miche ma grupy kaset/osprzętu 1. Supertype 2. Light Primato 3. Primato. Tak się składa że mój znajomy w Niemczech pracuje u dystrybutora Miche na Niemcy i zamówiłem sobie u  niego największy blat do korby Ultegra 6603 50T(zamiast 52T) z serii Supertype. Działa idealnie, na razie przejechane ok 1,5K i nie wykazuje żadnych oznak zużycia. Znajomy z Niemiec jeździ na kasecie Miche Primato ale pod Shimano i bardzo chwali. Oni swoim klientom podają informację że Supertype to taka klasa Dura Ace, Light Primato klasa Ultegra a Primato 105 ale wszystko trwalsze bo produkcja manufakturowa, CNC i te sprawy. Co do Campagnolo nie powiem nic bo z mam z Campagnolo tyle wspólnego co z zakładaniem obrączek pingwinom na Antarktydzie ... Różne katalogi cenniki parametry mogę mieć w PDFach jeśli ktoś zainteresowany.