Paweł88 Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Mam 6 akumulatorow ze starej baterii z laptopa. Nie chcący na niektórych przy ściganiu zerwalem ta zielona oslonke. I teraz pytanie: czy w ogóle jest ona potrzebna. Jeśli tak bo pewnie tak to czy mogę zamiast tego użyć taśmy izolacyjnej czy muszę kupować jakieś specjalne koszulki? I czy te białe kółeczko też jest potrzebne czy mogę wyrzucić.
Gość Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Mozesz okręcić izolacja, albo wsadzić w koszulke termokurczliwą. Do czego bedziesz ich używał?
Paweł88 Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Opublikowano 10 Lutego 2018 do latarki convoy 3 godziny temu, Kruup napisał: Mozesz okręcić izolacja Na pewno mogę ? W internecie nie znalazłem info ze można owinąć tasmą izlocyjną , tylko że trzeba kupić jakieś specjalne koszulki do akumulatorów. I czy musi byc te białe kółeczko?
Gość Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Osobiscie to kupiłbym koszulke termokurczliwą, tylko taką cienką do akumulatorow. Coś takiego http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=4586 Z tego co kojarze to na obudowie jest minus więc lepiej to jakoś odizolować. Taśma izolacyjna też jest izolatorem, wiec co za różnica? Tylko ze taśma jest gruba i może Ci aku nie wejść. To białe kółeczko to pewnie był izolator od kolejnego ogniwa. Edytowane 10 Lutego 2018 przez Gość
Paweł88 Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Opublikowano 10 Lutego 2018 ok dzięki, jak mi wejdzie to wszystkie tak owinę
Gość Opublikowano 12 Lutego 2018 Opublikowano 12 Lutego 2018 Koszulka termo załatwi sprawę. białe kółeczko jest zbędne, to tylko oznaczenie plusa Jak coś to takich akumulatorów mam wiadra!
Rekomendowane odpowiedzi