Skocz do zawartości

Ochraniacze na kolana , lokcie

jubitom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Czy mozecie cos polecic budżetowego na kolana , lokcie ?

Chce troche pojezdzic miedzy kamieniami i kazdy upadek moze sie zle skonczyc .

Myslalem nawet z aliexpress ,ale niewiem co dobre.

Pozdrawiam Tomek

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Na rodzimym rynku jest od groma tego typu szpeju. Six Six One. Poszukaj, pooglądaj i pomyśl. Ceny mają całkiem znośne. Miej na uwadze, że dobre ochraniacze niestety kosztują a na bezpieczeństwie nie warto oszczędzać. Owszem możesz kupić z Aliexpress ale nie oczekuj jakości i komfortu. Ja bym odradzał. Ale to Twój hajs, zdrowie wiec sam decyduj.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja zakupiłem x-Factor Flow, narazie tylko na łokcie ale na kolana tez kupie. Są lekkie, wygodne, nie odstaja, można spokojnie pod bluze nawet zmieścić. Na początku tez sie zastanawiałem nad czymś tańszym, ale stwierdziłem ze nie ma sensu ekperymentować, bo w ochraniaczach czesto jeżdzisz cały dzień, muszą być wygodne.

Opublikowano

Raz że muszą być wygodne a dwa muszą być przewiewne. Miałem tanie ochraniacze, kaski, zbroje. Lepiej dołożyć.

Ja używm produktów firmy Race Face.

Opublikowano

A to prawda .bezpieczenstwo najwazniejsze . Tylko musze kupic tez dla synow . Wiec razy 3 . :)
Ja mam takie ale to z motocykla , nie probowalem jak sie jezdzi w nich n a rowerze .3ca9206cb23e21e36ed338394287eec4.jpg

Podrzuccie jakies linki do sklepu .

Opublikowano

Ok

Opublikowano

Ja mam Nukeproof Critical DH Pro na kolana. Ochraniają bardzo fajnie, ale o ile na rowerze są wygodne, to już na rolkach nie. Pewnie wynika to z ich budowy i bardziej pasują do zgiętych kolan niż do wyprostowanych. Na rolkach rżnęły mnie w nich dolne krawędzie od strony goleni już po 20 minutach, a na rowerze mogłam jeździć długo i nic nie było.

No i wyglądają zabójczo :) 

Opublikowano

Wygodniej bedzie chyba w bardziej miekkich niz tych plastikowych .
W downhilu nie bede jezdzil .

Opublikowano

Te co ci wkleilem są wygodne
Ale na stronie X-factor polski producent na 100% będą wygodne bo są miękkie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dziekuje za pomoc :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam pytanie odnośnie tych ochraniaczy IXS Hack Evo. Rozmiary podane na centrumrowerowe.pl można traktować poważnie? A jeśli nie to czy wiecie może gdzie dałoby rade je przymierzyć we Wrocławiu i okolicach ewentualnie?

Opublikowano

W pro shopie przy mostach warszawskich jest dosc duzy wybór ochraniaczy i kaskow. Sprzedawca calkiem ogarniety w temacie.

Opublikowano
Mam pytanie odnośnie tych ochraniaczy IXS Hack Evo. Rozmiary podane na centrumrowerowe.pl można traktować poważnie? A jeśli nie to czy wiecie może gdzie dałoby rade je przymierzyć we Wrocławiu i okolicach ewentualnie?
Mam rozmiar M mogę zmierzyć ci nogę 8 podać ile mam gdybyś chciał
Przy tym rozmiarze jestem mega zadowolony nic nie uwiera i po pewnym czasie nie czujesz ich na kolanach
Opublikowano
W dniu 6.06.2019 o 20:34, Kkaaeell napisał:

W pro shopie przy mostach warszawskich jest dosc duzy wybór ochraniaczy i kaskow. Sprzedawca calkiem ogarniety w temacie.

Dzięki za odpowiedź. Podjade sobie tam w takim razie i zobaczę na "żywo"

Opublikowano
W dniu 6.06.2019 o 21:36, piter614 napisał:

Mam rozmiar M mogę zmierzyć ci nogę 8 podać ile mam gdybyś chciał
Przy tym rozmiarze jestem mega zadowolony nic nie uwiera i po pewnym czasie nie czujesz ich na kolanach

Byłbym wdzięczny jeśli mi podasz swój wymiar nogi

Opublikowano

Jeśli można to podepnę się z pytaniem odnośnie ochraniaczy, zwłaszcza tych na kolana, czy można je używać do długich spodni, czy w takim przypadku musza to być konkretne modele i czy ochraniacze zakłada się na ciało czy można na odzież?

Pewno to sa naiwne pytania ale nigdy  ich nie używałem a czas zaczać

Opublikowano

Ja używam ochraniaczy O'neal Flow ale jak chcesz coś taniego to SIXSIXONE Exo są w porządku. 

Opublikowano
Byłbym wdzięczny jeśli mi podasz swój wymiar nogi
Na nogę 44 wyżej kolana spokojnie będzie
Może nawet na większą
Ja kupowałem przez internet i zgodnie z ich zalecenaim trafiłem bardzo dobrze
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej,

Jakie ochraniacze na łokcie polecacie?

Ważne, aby były wygodne, przewiewne, nie krępowały ruchów i mieściły się pod koszulkę z długim rękawem.

Z góry dziękuję za sugestie.

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Musisz sobie zobaczyć bo na kolana nie kupić takich aby była szmata za kolanach jak przewrócisz się na kamieniach to się porozrywać może

Na kolana mam takie
https://kaski.com/pl/p/Ochraniacze-na-kolana-IXS-Hack-Evo-Rozmiar-S/1547
Przy upadku są dość twarde i chronią dobrze kolano, przy tym nie uszkadzają się
Ja w nich normalnie robię podjazd, nie jest w nich gorąc generalnie można się szybko przyzwyczaić

Na łokcie mam takie
https://kaski.com/pl/p/Ochraniacze-na-lokcie-IXS-Flow-EVO-R-L/4095
Dobrze się trzymają, fajnie chronią, są niby miękkie ale ich budowa jet tak zrobiona że przy uderzeniu szybko twardnieje i chroni
Co do jazdy po chwili nie czuję że mam je na łokciach, są przewiewne i mieszczą się pod Jersey

Opublikowano
Musisz sobie zobaczyć bo na kolana nie kupić takich aby była szmata za kolanach jak przewrócisz się na kamieniach to się porozrywać może
Na kolana mam takie
https://kaski.com/pl/p/Ochraniacze-na-kolana-IXS-Hack-Evo-Rozmiar-S/1547
Przy upadku są dość twarde i chronią dobrze kolano, przy tym nie uszkadzają się
Ja w nich normalnie robię podjazd, nie jest w nich gorąc generalnie można się szybko przyzwyczaić
Na łokcie mam takie
https://kaski.com/pl/p/Ochraniacze-na-lokcie-IXS-Flow-EVO-R-L/4095
Dobrze się trzymają, fajnie chronią, są niby miękkie ale ich budowa jet tak zrobiona że przy uderzeniu szybko twardnieje i chroni
Co do jazdy po chwili nie czuję że mam je na łokciach, są przewiewne i mieszczą się pod Jersey
Dzięki. Na kolana mam. Szukam łokciowe. Rozważe Twoją propozycje.

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka