DMShiroki Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Cześć, Potrzebuje Waszej pomocy. Jako że chcę prowadzić trochę bardziej zaawansowane treningi potrzebuje do tego danych. Strava na telefonie poza dystansem i czasem nic mi nie powie. Szukam więc urządzenia które będzie mierzyło kadencję oraz posiadało pulsometr, a także nawigacje dzięki której znajdę drogę do domu jak zabłądze. Nie chcę jeździć z telefonem i licznikiem dlatego chciałbym takie 2in1.
nctrns Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Ile kasy chcesz przeznaczyć? Od najtańszych do najdroższych: bryton, lezyne, sigma, mio, wahoo, garmin.Najpopularniejsze są urządzenia garmina. Ale jeśli chcesz coś tańszego, to na forum są wątki o lezyne i sigma rox. Tapatalk'd
RothBein Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Max 1500zł. Bardzo spodobał mi się Mio Cyclo. Ale czytając opinie ludzie narzekają że to urządzenie nie ma aktualizacji map oraz softu. Czy jest to prawda ?
kula_77 Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Max 1500zł. Bardzo spodobał mi się Mio Cyclo. Ale czytając opinie ludzie narzekają że to urządzenie nie ma aktualizacji map oraz softu. Czy jest to prawda ?Nie prawda. Mam Mio Cyclo 205 HC kupione od kolegi z forum. Ma puls, kadencję i czujnik prędkości. Ma aktualizacje map i przez Mio Share synchronizuje się że Stravą, Endomondo czy czym tam chcesz. Bardzo fajna nawigacja za rozsądne pieniądze. Świetny ekran i dobra bateria. Ciekawa jest też funkcja Suprize Me, która wyznacza ci automatycznie trasę po podaniu ile km chcesz przejechać (szczególnie fajne do MTB). Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Marek Karnecki Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Dokładnie jak pisze Klua_77 - mają upgradey / map / softu włącznie - oczywiście być może starsze ( Garmin i wszyscy inni też tak robią przecież ) modele już niekoniecznie mają aktualizacje
kubabike Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Wahoo elemnt bolt, ma wszystko co potrzebujesz
DMShiroki Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Opublikowano 8 Lutego 2018 No ja też chciałem przeznaczyć na ten cel max 1500zł. Więc chyba mnie przekonaliście
kula_77 Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Za Mio 205 HC zapłacisz w zestawie z czujnikami 999 zł albo i mniej. Wahoo jest podobno bardzo fajny, ale chyba kosztuje więcej (z czujnikami). Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
DMShiroki Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) Zakupiłem Mio Cyclo 205HC. Dzisiaj przyjechała do mnie paczka, niestety już zamierzam zareklamować sprzęt ponieważ między ekranem, a szkłem ochronnym jest jakiś dziwny"szlaczek" kształtem przypominający ośmiornicę. Odpaliłem urządzenie i nie wpływa to na jego działanie w negatywny sposób ale boję się że później będą robić problemy przy ewentualnym oddaniu sprzętu na gwarancję. I tutaj pojawia się moje pytanie, jak to jest z reklamacją sprzętu Mio? Chodzi mi o czas oczekiwania i jak je rozpatrują? Czy rozpatruje ją sklep w którym sprzęt kupiłem czy wysyłają do producenta? @Edit: Wydaje mi się że to jakieś "odbarwienie" na szkle. Reklamować to ? Nie utrudnia to widoczności ani funkcjonalności urządzenia. Edytowane 12 Lutego 2018 przez DMShiroki
Marek Karnecki Opublikowano 12 Lutego 2018 Opublikowano 12 Lutego 2018 28 minut temu, DMShiroki napisał: Zakupiłem Mio Cyclo 205HC. Dzisiaj przyjechała do mnie paczka, niestety już zamierzam zareklamować sprzęt ponieważ między ekranem, a szkłem ochronnym jest jakiś dziwny"szlaczek" kształtem przypominający ośmiornicę. Odpaliłem urządzenie i nie wpływa to na jego działanie w negatywny sposób ale boję się że później będą robić problemy przy ewentualnym oddaniu sprzętu na gwarancję. I tutaj pojawia się moje pytanie, jak to jest z reklamacją sprzętu Mio? Chodzi mi o czas oczekiwania i jak je rozpatrują? Czy rozpatruje ją sklep w którym sprzęt kupiłem czy wysyłają do producenta? @Edit: Wydaje mi się że to jakieś "odbarwienie" na szkle. Reklamować to ? Nie utrudnia to widoczności ani funkcjonalności urządzenia. Cześć, jak sklep uprzejmy to wymienią od ręki ( mi wymienili uchwyt BarFly bo śrubka od nowości była /zapieczona / ) Pozdr
DMShiroki Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Opublikowano 12 Lutego 2018 Napisałem do sklepu w którym kupiłem. Zobaczymy czy wymienią "od ręki" czy będą odsyłać do producenta. Jak wymienią to wyślę, a jak nie to zostawiam. Nie chcę czekać Bóg wie ile na wymianę, a później i tak powiedzą że ja uszkodziłem.
krychu Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 W dniu 2018-02-08 o 22:39, kubabike napisał: Wahoo elemnt bolt, ma wszystko co potrzebujesz Witam właśnie kupiłem bolta czekam na przesyłkę zawsze miałem garmina i trochę mam obawy jak to wszystko będzie chodziło w bolcie, głównie po treningu zrzucanie aktywności w garminie to praktycznie wszystko samo wpadało i do conecta i do stravy a w wahoo jak to wygląda? w ogóle aplikacji na kompa to wahoo chyba nie ma tylko telefon tak? no i brak polskiego menu ale to akurat drobnostka
nctrns Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 Jak masz licznik połączony z telefonem, to wpada od razu na strave jak nacisniesz stop na liczniku.Ewentualnie wracasz do domu, licznik łączy się z wifi i zagrywa. Tapatalk'd
Rekomendowane odpowiedzi