Administrator SzajBajk Opublikowano 8 Lutego 2018 Administrator Opublikowano 8 Lutego 2018 Zanim zdecydujesz się na zakup nowego roweru szosowego z hamulcami tarczowymi, rozważ poniższy upgrade Twojej szosówki: 1 1
egzo23 Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Większą różnicę uzyskamy stosując lepsze okładziny do dual pivota niesymetrycznego. I jeszcze jak dual pivot symetryczny zbierze syf, to zaczyna brzydko pracować.
Rowerowe_Rozterki Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 7 godzin temu, egzo23 napisał: Większą różnicę uzyskamy stosując lepsze okładziny do dual pivota niesymetrycznego. I jeszcze jak dual pivot symetryczny zbierze syf, to zaczyna brzydko pracować. A jakie okładziny polecasz do niesymetrycznych szczęk? I jeszcze pytanie, czy do klamek z Tiagry 4700 można podłączyć szczęki np. z 105 ?
egzo23 Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Mam na małe doświadczenie abym polecił jakieś konkretne okładziny. Za mało testowałem. Za to testowałem systemy wyżej wymienione na tych samych okładzinach. Różnic nie czułem. Pewnie dlatego że jestem lekki jak piórko.Ktoś napewno jakieś dobre okładziny poleci.Co do drugiego pytania. TakWysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Rowerowe_Rozterki Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 3 minuty temu, egzo23 napisał: Mam na małe doświadczenie abym polecił jakieś konkretne okładziny. Za mało testowałem. Za to testowałem systemy wyżej wymienione na tych samych okładzinach. Różnic nie czułem. Pewnie dlatego że jestem lekki jak piórko. Ktoś napewno jakieś dobre okładziny poleci. Co do drugiego pytania. Tak Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka No ja też należę do wagi piórkowej, przy mocniejszych podmuchach mam problem z utrzymaniem trakcji na rowerze ::) Czekam na jakieś "polecanki" co zamiast standardowych okładzin do np. Tiagry 4700
egzo23 Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Mi się sprawdzają standardowe znakomicie Ile ważysz? Swiss stop podobno ma świetne okładziny. Ale to zasłyszałem.Sam się chętnie dowiem.Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Bierz czarne SwissStopy będziesz zadowolony . https://www.cyklomania.pl/swissstop-wsuwki-flash-pro-czarne-shimano-sram-4szt,id578.html ewentualnie wybierz coś z ich oferty.Pasują do szufladek shimano
egzo23 Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Muszą być całe klocki. Oryginale tiagry są nierozbieralne.Wysłane z mojego E2303 przy użyciu TapatalkaChyba się skuszę.. Nawet nie z konieczności.. A za wygląd. I mają okladki swiss stop Flash proWysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 1
Gość Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 11 godzin temu, egzo23 napisał: Chyba się skuszę.. Nawet nie z konieczności.. A za wygląd. I mają okladki swiss stop Flash pro Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Będzie Pan zadowolony no i +10 do stylówy
egzo23 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 A jaka jest żywotność tych okładek? Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Początek zeszłego sezonu ok 900km na czarnych,później wymieniłem na zielone i zrobiłem na nich ok 7000km .Myślę że spokojnie jeszcze ten sezon obskoczę na nich.Komplecik z tylnego koła Edytowane 9 Lutego 2018 przez Gość
Rowerowe_Rozterki Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 14 godzin temu, egzo23 napisał: Muszą być całe klocki. Oryginale tiagry są nierozbieralne. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Chyba się skuszę.. Nawet nie z konieczności.. A za wygląd. I mają okladki swiss stop Flash pro Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Dokładnie, Tiagra nie ma wymienialnych gumek. Te co podałeś pięknie się prezentują i mam nadzieję, że hamują A są w zielonym kolorze ?:>
egzo23 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Dobra. Biorę Gniazda KCNC widziałem tylko czerwone i czarne . Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Lutego 2018 przez egzo23
Nemrod Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Polecam zielone SwissStopy. Jeździłem sporo czasu zarówno na niesymetrcznym dulapivocie( spoooro lat) jak i na symetrycznym (2lata) i stanowczo polecam te drugie. Łatwiejsza regulacja, równomierna siłą z obu stron a co za tym idzie mniejsze zużycie obręczy i lepsza modulacja. Ważę +/- 80kg.
egzo23 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 To ja ważę połowę tego niemal. Niecałe 50Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
egzo23 Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 Były problemy z montażem. Ale jest świetnie. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 To teraz zostało tylko przetestować podczas jazdy .Powiedz po testach jak wrażenia.
Silver Surfer Opublikowano 27 Lipca 2020 Opublikowano 27 Lipca 2020 Zabawię się w górnika, ale lepsze to niż zakładać kolejny temat a ten pasuje jak ulał.To mój pierwszy post na forum, chociaż śledzę je od prawie 3 lat, więc miło mi dołączyć do społeczności SzajBajków Do rzeczy jednak.Planuję reaktywować swoją szosę (Peugeot, model z 2 połowy lat 90-tych) oraz siebie, po raz pierwszy od czasu jak pewna młoda dama wjechała we mnie samochodem, i jedną z rzeczy do usprawnienia są hamulce. Oryginalnie powinny być RX100, ale zanim rower trafił do mnie ktoś je zmienił na jakiś starszy model na pojedynczym piwocie.Dlatego też pomyślałem, żeby je zmienić na coś porządniejszego i do tego dobre klocki. Przeglądałem wczoraj kompatybilność grup osprzętu Shimano (mam Tiagrę 4600, 3x10, nie zamierzam na razie zmieniać) i zdziwiłem się widząc, że można do nich dać hamulce z nowej 105 i Ultegry.Stąd moje pytanie - czy to będzie dobrze działać? Inny jest chociażby naciąg linki w tych grupach, ale takie BR-R7000 to byłoby znaczące ulepszenie. A może po prostu kupić jakieś używane hamulce np. BR-5600 / 6600 i do tego dobre klocki i pancerze? Z góry dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi