Skocz do zawartości

Author Aura 55 2017 r. vs. Author Aura XR 2017 r. Który wybrać ?

Pepik76

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przymierzam się do kupna roweru mam dwa na oku Author Aura55 2017 czy Author Aura xr 2017 będzie to moja pierwsza szosa 

Opublikowano

Podałeś dwa rowerki które z założenia producenta są stworzone do czegoś innego.

Aura XR to gravel a Aura 55 to typowa szosa...

Może na początek określ do czego potrzebny tobie będzie rower...

Z wypowiedzi :

Godzinę temu, Pepik76 napisał:

będzie to moja pierwsza szosa

wynika że chcesz "szosówkę".

Ten Author Aura 55 to fajna maszynka

Opublikowano

Rower będzie użytkowany po szosie i jakieś drogi szutrowe 

Opublikowano

Widzę kolego że nie do końca jesteś zdecydowany jaki rower ciebie interesuje, może w pierwszej kolejności obejrzyj filmik...i wtedy wróć z decyzją:

Ponieważ sam do niedawna myślałem że gravel jest dla mnie. Dopiero później dotarło do mnie, że dla ok 10% tras szutrowych a 90% szosy nie ma co "poświęcać się" dla odrobiny piasku i jednak szosa jest dla mnie.

Opublikowano

Jednak rower szosowy 90 procent to drogi asfaltowe  i jeszcze jedno pytanie mam 182 i z tabeli producenta wychodzi rozmiar ramy 54  czy może lepiej 56 

Opublikowano
2 godziny temu, Pepik76 napisał:

Jednak rower szosowy 90 procent to drogi asfaltowe  i jeszcze jedno pytanie mam 182 i z tabeli producenta wychodzi rozmiar ramy 54  czy może lepiej 56 

Nigdy nie kupuj roweru szosowego o zbyt dużej ramie. Skoro wychodzi tobie 54 to bierz 54. 

Opublikowano
7 godzin temu, GBike napisał:

rower

Dziękuję za rady temat zamkniety

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I co Pepik, kupiles ta  Aure55? Jak juz pojezdzisz na niej, to opisz wrazenia, bo od jesieni tez sie do niej przymierzam. Jestes pierwsza osoba, ktora jest zainteresowana tym rowerem. I napisz jeszcze ile dales za nia i gdzie kupiles. Ja najtaniej widzialem za cztery tysie bez zlotowki. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 21.02.2018 o 06:20, mumbai napisał:

I co Pepik, kupiles ta  Aure55? Jak juz pojezdzisz na niej, to opisz wrazenia, bo od jesieni tez sie do niej przymierzam. Jestes pierwsza osoba, ktora jest zainteresowana tym rowerem. I napisz jeszcze ile dales za nia i gdzie kupiles. Ja najtaniej widzialem za cztery tysie bez zlotowki. 

Rowerem przejechałem około 1000 klientów nic z nim się nie dzieje na żywo wyglonda lepiej niż na zdjęciu moja waga to 100 kilogramów koła są cały czas proste hamulce według mnie są bardzo dobre nie mam porównania z innymi hamulcami rower kupiłem za 4000 zł i był do wykorzystania bon o wartości 400 zł rower kupiłem ze sklepu e.rower pl

Opublikowano
49 minut temu, Pepik76 napisał:

Rowerem przejechałem około 1000 klientów nic z nim się nie dzieje na żywo wyglonda lepiej niż na zdjęciu moja waga to 100 kilogramów koła są cały czas proste hamulce według mnie są bardzo dobre nie mam porównania z innymi hamulcami rower kupiłem za 4000 zł i był do wykorzystania bon o wartości 400 zł rower kupiłem ze sklepu e.rower pl

Ja kupiłem na koniec maja w goride za 3900 (utargowałem stówkę plus ten sam bon). Przejechałem 700 km i też jestem zadowolony. Na razie jeżdżę po płaskim, Warszawa,  i nie mogę wykorzystać wszystkich przełożeń. Hamulce w tych warunkach są wystarczające.