Skocz do zawartości

Pulsometr do 150zł

busz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

szukam pulsometru do około 150zł, zależy mi na tym, aby dane był przesyłane na bieżąco do komputera (ewentualnie też telefonu), tak aby można było śledzić pomiar na żywo. Obecnie mam opaskę Huawei Color Band A2, ale odczyt z niej jest możliwy tylko po skończonym treningu w apce producenta no i oczywiście na opasce w trakcie ćwiczeń, ale jadąc na trenażerze chciałbym mieć podgląd na aktualny wynik na monitorze.

Raczej wolałbym unikać opasek na klatę bo są dla mnie niewygodne, wolałbym żeby wszystko było w zegarku/opasce. Z tego co widziałem jest parę produktów Beurera, ale jedni piszą, że można zsynchronizować z kompem, ale niestety na stronie producenta jest informacja o kompatybilności z Andkiem i iOS.

Opublikowano

Dzięki za info, ale tak jak wspomniałem, wolałbym na nadgarstek niż na klatę, ale jak nic nie będzie to pewnie zdecyduję się na klatę.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chcesz coś co konkretnie mierzy puls w tych pieniądzach to opcja na klatkę póki co jest najlepsza. Zawracanie sobie głowy smartwatch'ami lub co gorsza smartband'ami to strata kasy. Przerabiałem.

Edytowane przez Red
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Z pewnością szybciej odczytuje puls od smart opaski. A jeśli korzysta z ANT+ to można sparować z dowolną apka na telefon. Możesz spróbować ale ja nie mam za wiele do powiedzenia o tym urządzeniu.

Opublikowano

W takim razie ostatnie pytanie i już nie zawracam głowy - czy mając odbiornik USB (też Adidas MiCoach, ale od krokomierza) mogę na bieżąco transmitować pomiar z podlinkowanej do komputera tak, żeby apka od trenażera go odczytała?

Opublikowano

Post 124 tematu o ROX 11. Eldo opisuje opaskę Mio Fuse, która na bieżąco współpracuje z licznikiem..

Opublikowano
W takim razie ostatnie pytanie i już nie zawracam głowy - czy mając odbiornik USB (też Adidas MiCoach, ale od krokomierza) mogę na bieżąco transmitować pomiar z podlinkowanej do komputera tak, żeby apka od trenażera go odczytała?
Nie powinno być problem.
Opublikowano
29 minut temu, Jimmy napisał:

Post 124 tematu o ROX 11. Eldo opisuje opaskę Mio Fuse, która na bieżąco współpracuje z licznikiem..

Dzięki za info, ale jest jakieś 400zł za droga  ;) w takim razie kupię tego Adasia, bo nie potrzebuję zrzucania na bieżąco do telefonu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym tylko powiedzieć coś o moich wyborach, może kiedyś to się komuś przyda.

1) Pierwszym moim wyborem była opaska Huawei Band A2, wybrałem ją ze względu na wygodniejszy pomiar. Niestety nie łączy się ona z telefonem/komputerem na żywo, wiec nie ma możliwości śledzenia pulsu na żywo, a o to mi chodziło. Różnica między pomiarem z "palcami na szyi" to jakieś +/- 2 uderzenia/min, więc moim zdaniem bardzo dobrze.

2) Potem wybór padł na Adidas Zone B2 (pulsometr + zegarek) tu wynik był odczytywany przez komputer, ale... wynik pomiaru był mało prawdopodobny, podczas siedzenia w pracy po 30 minutach od założenia urządzenie pokazywało puls na poziomie 190-220 uderzeń.

3) Ostatecznie padło na Mio łączący się przez BT i ANT+. Działa świetnie z trenażerem i telefonem, dokładność wyniku wypada podobnie jak w Huawei i podejrzewam, że błąd leży po mojej stronie bo nie chciało mi się wykonywać minutowego pomiaru tylko 10s i przemnożony przez 6.