Paweł88 Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Witajcie Szajbajki Jest to mój pierwszy post, więc liczę na dobrą pomoc ze strony bardziej doświadczonych kolegów. Zbliżają się marcowe i kwietniowe wieczory więc będę potrzebował dobrej lampki z przodu jak i z tyłu. Musi ona w miarę oświetlać drogę. Myślałem o convoy s2+ bo widzę że tutaj na forum dobre opinie ona zbiera. I teraz parę pytań 1. Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tymi diodami bo boję się że jakiś chińczyk wciśnie mi badziewna diodę i będzie lipa 2. Może mi ktoś podesłać linka do sprawdzonego ogłoszenia i sprzedawcy 3. Czy warto dokupić akumulator 4. Na ile taki akumulator starczy na pełnej mocy przy założeniu 2,1A 5. Na ile ladowan starczy ten akumulator, bo nie raz zdarzyło mi się tak, że po 10 ładowaniach akumulator padał i nadawał się tylko do kosza Naprawdę proszę o udzielenie odpowiedzi bo zanim dojdzie ta latarka to będzie już marzec. Proszę też bardzo o podslynie linków z Gearbest najlepiej bo mają teraz - 18% na latarki. Pozdrawiam ☺️
klu Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 1. Weź z diodą XML2 - mają lepszą żywotność 2. Swoją kupiłem w Polsce (zmodyfikowaną), więc nie pomogę w kwestii zakupu w Chinach 3. Zdecydowanie warto 4. Dobre ogniwo przy pełnej mocy wystarczy na ok. 1,5h 5. Po ok. 20 ładowaniach nie zauważyłem spadku wydajności. Jeśli chodzi o ogniwa - polecam tego typu:https://www.gearbest.com/batteries/pp_186582.html?wid=21 Wszystkie o pojemności powyżej 3400mAh to ściema.
Yan Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Ja dwie kupowałem na gearbest. Teraz jest wysyłka z Europy a czasem nawet z Polski. Jak będziesz wybierał przesyłkę to dobrze wybrać rejestrowaną bo może być problem w razie zagubienia - ich nie obowiązuje polskie prawo. https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_44144.html?wid=89
Michal_Jura Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Odnośnie akumulatorów i Convoy S2+ która to latarka z diodą o ciepłej barwie doskonale się na rowerze sprawdza. Mam od 3 lat dwa aku. LGDAS31865 (2200mAh) używanych zamiennie i po każdym dłuższym, znaczy ponad 30 minutowym użytkowaniu ładowanych. A że latarki używam też w pracy zawodowej jako pomocniczego źródła światła w jurajskich jaskiniach to ilość cykli ładowania ogniwa mają za sobą dużą (180-200 minimum) i wyraźnego spadku wydajności nie zauważyłem. Przy pełnej mocy prądu starcza na ponad godzinę, w jeździe rowerem i mieszaniem trybami (+/- 30% najmocniejszy / 20% najsłabszy, połowa średni) aku. bez zająknięcia wytrzymuje 3h jazdy. Więcej nigdy nie miałem potrzeby, choć na wszelki wypadek wożę drugi zapasowy.
hanus Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Np z tej aukcji: https://m.gearbest.com/led-flashlights/pp_44144.html?wid=21Cena nie jest jakoś mega super, ale jeśli masz jakieś punkty do można cenę zbić do 7.71 usdSą też latarki z polskich magazynów i europejskich, ale wtedy cena odpowiednio rośnie ;-)Co do diody w promocjach zazwyczaj jest dioda o zimnej barwie, ja np wolę nieco cieplejszą
Paweł88 Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 A jak wygląda wysyłka, w sensie jak mam te magazyny i inne rzeczy pozaznaczac bo się w ogóle nie znam na tym
hanus Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Chińskie magazyny są po prostu opisywane China. GW-4 to na pewno Polski magazyn GW -> ogólnie to magazyny europejskie Ale też jak przeglądasz ich stronę to przy produktach masz narysowane flagi np. chińska, europejska to też wskazuje skąd są magazyny Po za tym polecam płacić PayPalem Choć bardzo dużo rzeczy kupiłem przez przelewy 24 i żadnego problemu. Po prostu paypal daje nam dodatkową ochronę zwrotu pieniążków
Red Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 15 godzin temu, Paweł88 napisał: 3. Czy warto dokupić akumulator Warto. Te dodawane do zestawu raczej nie są wysokich lotów. Osobiście używam tej lampki https://m.aliexpress.com/item/32698047487.html i tego akumulatorka http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7092695139. Moją recenzje samej lampki zamieściłem tutaj
Yan Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 @hanus gdzie można znaleźć Convoy S2+ taniej?
hanus Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Trzeba czekać na promocje, kupony na GEARBEST. Wieczorem odezwę się na pw.
Paweł88 Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 Yan teraz jest minus - 12% na lampki na gearbest, tutaj masz kod : GB17LED. Tak poza tym dzięki wszystkim za odpowiedzi i porady 16 godzin temu, klu napisał: 2. Swoją kupiłem w Polsce (zmodyfikowaną), więc nie pomogę w kwestii zakupu w Chinach A mogę wiedzieć skąd taka lampkę kupic i po ile. Może masz kogoś do polecenia kto Ci ją zrobił?
hanus Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Ja kupiłem od tego gościa,-> https://www.facebook.com/groups/1268004836660660/ bo z mojego miasta i jest na prawdę sporo różnica w modowanej porównując ją do podstawowej wersji Tylko np. ta co Ci podałem to jest tańsza bez tego kodu
klu Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Kupiłem u tego samego gościa. Nie mam porównania z podstawową wersją ale z tej modowanej jestem bardzo zadowolony.
Nath_147 Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Ja kupiłem od tego gościa,-> https://www.facebook.com/groups/1268004836660660/ bo z mojego miasta i jest na prawdę sporo różnica w modowanej porównując ją do podstawowej wersji Tylko np. ta co Ci podałem to jest tańsza bez tego kodu A w czym tkwi ta roznica?Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka
hanus Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Dużo się zmienia w środku. Lepsze podłoże diody - miedziane, lepszy sterownik (więcej grup, trybów) większy prąd, zabezpieczenie termiczne. Po prostu jest sporo poprawiona
Paweł88 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 Hanus a jak zamowie z Chin to w zestawie z latarka są akumulatory?
hanus Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 W tych cenach to bez aku. Po za tym raczej polecam kupno tutaj w Polsce jakiś markowych Panasonic, czy samsung ;-)
dziubek123 Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Dobre są też Sanyo 3400 mAh 10A. Za 19 zł za sztukę można na Allegro kupić. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
pikon8 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 1. Dioda jw. Xm-L2.Barwa,to już zależy od preferencji.Najczęściej na rower polecana jest 4C (ja taką mam). 2.Tu to ja bym proponował zrobić,to co ja zrobiłem, jak stałem przed takim samym dylematem wyboru dobrej lampki na rower .Wejść na Światełka.pl-odnaleźć tam Pana o nicku Dariusz70,i po prostu napisać do niego.On tobie zmoduje tak Convoy'a ,że mucha nie siada .Ja jestem zadowolony z mojego,że aż kupiłem za nie długo drugiego do EDC,i też pełne zadowolenie. 3.Tak,minimum 2. 4.Tutaj polecałbym wziąć wersję 2,8A.Zapewniam Cię,że w Convoyu pełnej mocy prawie nie będziesz używał,bo u mnie na 50%(2,8A) już jest wystarczająco jasno..100% to używam tylko gdzieś w lesie,ale rzadko.Na pełnej mocy,to nie sprawdzałem ile świeci na jednym ogniwie,ale na 50% to ja wiem ....ze 3h myślę będzie.Ogniw używam Samsung 3.5 mAh. 5.Tu nie masz co się obawiać.Te ogniwa są Li-ion,i możesz je ładować kiedy chcesz(jak w komórce).Co do ich wydajności,to wiadomo po iluś tam cyklach ładowań to ona spadnie,ale jeżeli kupisz dobre ogniwa,to tak szybko nie nastąpi . Pozdrawiam
Paweł88 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Dzięki za odpowiedź. Już kupiłem za 50zl z polskiego magazynu z gearbest jak dla mnie za drogo te modyfikowane. 1
pikon8 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Nie ma sprawy..Wiadomo każdy z nas ma jakiś tam budżet przeznaczony na zakup lampki.Dla mnie też było drogo, bo wywalenie 130 zł na lampkę nie było łatwe,ale ja jestem z tych, co lubią kupić raz ,a porządnie,i nie żałuję.Jak będziesz już po testach,to napisz jak się latarka sprawuję .
Paweł88 Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 A jeszcze pytanko dotyczące ładowarki. Jaki model najbardziej polecacie. Zależy mi też żeby żeby nie była zbyt droga (najtańsza jaka się da ale zeby wgl ładowala żeby nic nie wybuchło) Może być takie coś http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7139667068
hanus Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Ja używam takiej. Do tego naładujesz nią większość ogniw ;-) warta swojej ceny. Choć ja zawsze Chin kupowałem http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7160166002
pikon8 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 A ja takiej używam.Chata od niej nie spłonęła(od pukać),więc jest dobra .Ta co kolega wyżej podlinkował,też powinna być dobra.
Paweł88 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 A teraz pytanie z innej beczki Mam 6 akumulatorow ze starej baterii z laptopa. Nie chcący na niektórych przy ściganiu zerwalem ta zielona oslonke. I teraz pytanie: czy w ogóle jest ona potrzebna. Jeśli tak bo pewnie tak to czy mogę zamiast tego użyć taśmy izolacyjnej czy muszę kupować jakieś specjalne koszulki? I czy te białe kółeczko też jest potrzebne czy mogę wyrzucić
Rekomendowane odpowiedzi