Piotrek Opole Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Cześć Mam licznik Sigma bc. 16.16. Problem jest taki że sam się zresetował. To znaczy skasował się przejechany dystans i wszystkie pomiary, godzina została dobra. Trochę mnie to denerwuje bo licznik był drogi a chciałbym wiedzieć ile przejechałem totalnie km. Miałem ponad 300 a teraz nic. Mam go od 2 miesięcy i było to sporym zaskoczeniem. W sumie to zresetował się 2 razy. Wpierw po 300 km a następnie po 100 (obie wartości plus/minus). Za pierwszym razem gdy był zdjęty i wsadzony do kieszeni w kurtce a za drugim był wpięty w rower i po nocy już był zresetowany. Czy spotkał się ktoś kiedyś z tym? Może jest to jakaś funkcja w ustawieniach która jest źle ustawiona?
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Może bateria jest już stara. Licznik mógł trochę leżeć na sklepie. Ja bym profilaktycznie wymienił baterię na nową i poobserwował. Jak znów się tak podzieje, to na reklamacje z nim. Co do statystyk i innych to polecam Strave... na smartfonie...
LuQ Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 W licznikach sigmy nawet po wyjęciu baterii wszystkie dane są zapamiętywane. Ja jak wymieniałem ostatnio baterie to 2dni licznik leżał bez i po włożeniu nowej wszystkie dane są tak jak były. Moim zdaniem powinieneś oddać go na gwarancji bo coś takiego nie powinno mieć miejsca. Co do "utraconych" kilometrów to możesz je wpisać ręcznie do licznika, zerknij do instrukcji.
Piotrek Opole Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Opublikowano 1 Lutego 2018 Bateria była wymieniana, dodatkowo licznik pokazuje kiedy jest słaba. Dziwne jest to że godzina pozostała dobra. Generalnie jestem bardzo zadowolony z licznika i chodzi wyśmienicie. Jeszcze będę szukał w opcjach bo może coś jest źle ustawione. Jeżeli przebieg da się wpisać ręcznie to trochę to ratuje sytuację.
Rekomendowane odpowiedzi