xzone Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Witam serdecznie, mam Sigmę Rox 11 i pulsometr Polar H10 niestety nie mogę ich ze sobą połączyć. Czy ktoś ma doświadczenie i potrafi podzielić się uwagami gdzie tkwi problem. Polar h10 używam od dłuższego czasu, kupując Rox 11 nie zamawiałem pulsometru Sigmy w nadziei że Polar będzie kompatybilny. Jeżeli nie będzie innego wyjścia kupię pulsometr Sigmy. Pozdrawiam, Michał
dfq Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Problem jest taki ze sigma rox działa z czujnikami opartymi na protokole ANT+ a Polar h10 używa protokołu BLE (Bluetooth Low Energy), także ich nigdy razem ze sobą nie połączysz. Odpowiedni pasek HR hybryda (ANT+ i BLE w jednym) mozna dostac w Chinach za ok 60-70zeta. Ja używam Polara h10 z zegarkiem Polar M430 lub aplikacją na smartfona PolarBeat, a na rower mam osobno licznik Sigma 23.16 (ten z kolei działa w kodowanym systemie STS) Edytowane 29 Stycznia 2018 przez dfq
xzone Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2018 18 godzin temu, dfq napisał: Problem jest taki ze sigma rox działa z czujnikami opartymi na protokole ANT+ a Polar h10 używa protokołu BLE (Bluetooth Low Energy), także ich nigdy razem ze sobą nie połączysz. Odpowiedni pasek HR hybryda (ANT+ i BLE w jednym) mozna dostac w Chinach za ok 60-70zeta. Ja używam Polara h10 z zegarkiem Polar M430 lub aplikacją na smartfona PolarBeat, a na rower mam osobno licznik Sigma 23.16 (ten z kolei działa w kodowanym systemie STS) Według specyfikacji Polar H10 komunikuje się z BLE , według informacji o Sigmie Rox 11 też korzysta z komunikacji BLE (tak jest napisane w instrukcji od Sigmy )
dfq Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Tak, tylko ze sigma komunikuje sie przez BLE przy przesyłaniu danych z roxa do smartfona a do łączności z czujnikami wykorzystuje protokół ANT + Popatrz na diagram : Zresztą mojego h10 nie jestem w stanie sparować z aplikacją Locusa Pro pomimo ze posiada ona managery ANT+ i Bluetooth, natomiast inne pasy HR działają z nim w obu trybach. W oryginale sigma rox 11.0 korzysta z nadajnika R1 Duo który jest hybrydą (ANT+ i Bluetooth) . Bluetooth można wykorzystać do połączenia z aplikacją sportową.
Andrew1985 Opublikowano 11 Marca 2019 Opublikowano 11 Marca 2019 A jak posiadam już czujniki kadencji i prędkości na Ant+ i bluetooth to opłaca mi się kupować Sigme 11 set czy lepiej sama sigme kupić ? Brakuje mi tylko pulsometru i się właśnie zastanawiam co będzie lepsze.
Rekomendowane odpowiedzi