Fimala Napisano 28 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 28 Styczeń 2018 (edytowane) Aktualnie zmieniałem stery i amortyzator w rowerze ale mam pewien problem z bieżnią łożysk dolnych. Czy powinienem w przypadku tych sterów nabić bieżnie na koronę amora czy zostawić tak jak jest? Jeśli nabije to wydaje mi się że łożyska nie będą w całości przylegac do bieżni. Co o tym sądzicie? Edytowane 28 Styczeń 2018 przez Fimala Odnośnik do komentarza
Guinek Napisano 28 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 28 Styczeń 2018 Musisz mieć bieżnie inaczej łożysko nie będzie miało na czym pracować Odnośnik do komentarza
Fimala Napisano 28 Styczeń 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Styczeń 2018 @Guinek Bieżnie mam, zobacz na zdj 1 tylko nie wiem czy mam ją nabić na samą koronę czy zostawić w taki sposób jaki jest (zdj 1 i 3) Odnośnik do komentarza
Guinek Napisano 28 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 28 Styczeń 2018 @Fimala bieżnie z reguły się nabija także i w tym przypadku raczej trzeba nabić. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 28 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 28 Styczeń 2018 Musisz ją nabić. Odnośnik do komentarza
Puncu Napisano 29 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 29 Styczeń 2018 Jak nie dasz rady nabić dalej to podczas jazdy się dobije. Odnośnik do komentarza
Zbysio Napisano 29 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 29 Styczeń 2018 Nic nie nabijałem. Bałem się uszkodzić bierznie. Na rure sterową odrobinke WD-40. Bierznie na rure i w gówke ramy. Dociągnąłem kapslem umiejętnie manewrując podkładkami. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi