Skocz do zawartości

Pedały CNC

kubamtb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piny nie są odlewane, są wkręcane. Nie ma tam łożysk tylko jedno łożysko. Jeżdżę na nich, od jakiegoś czasu potrzebowałem czegoś w miarę taniego na szybko. Jak narazie nic sie z nimi nie dzieję. 

Opublikowano

Ja mam podobne, to znaczy odlew jest taki sam, ale w środku mogą być różne. Tak wyglądają moje, są na jednym łożysku i ślizgu. Nie są to pedały najwyższego lotu. Ale za to sprzedawca jest wesoły. Gdy napisałem mu, że nie pisze prawdy i tam nie ma "łożysk", a jest jedno łożysko i ślizg, to mi odpisał, że on ma rację, bo to przecież chodzi o parę pedałów! A jasnym jest, że w parze są dwa! Geniusz! Ale pedały są do anusa.

Polifly.jpg
Opublikowano
1 godzinę temu, Pietern napisał:

tam nie ma "łożysk", a jest jedno łożysko i ślizg

Ale taka konstrukcja jest chyba typowa dla tego typu pedałów.
W Dartmoore Candy Pro są dwa łożyska i ślizg ale te łożyska są obok siebie więc równie dobrze mogłoby być jedno ale szersze lub bardziej wytrzymałe.

Ciekawe po co są te blaszki? Farba się mniej wyciera?

Opublikowano
2 minuty temu, Motke napisał:

Możliwe, albo ozdoba :)

Opublikowano
48 minut temu, Motke napisał:

A co więcej znajduje się w sprzęcie, który jest chwalony nawet na tym forum. U mnie takie pedały przetrwały lata wnioskuję więc że ślizg nie jest czymś złym.

Opublikowano
1 godzinę temu, Motke napisał:

W Dartmoore Candy Pro są dwa łożyska i ślizg ale te łożyska są obok siebie więc równie dobrze mogłoby być jedno ale szersze lub bardziej wytrzymałe.

Gdyby było szersze to nie mogłoby być kulkowe, dlatego dają dwa. A czasem trzy (jedno w miejsce ślizgu), albo cztery bo i takie u Chińczyka widziałem. Nie wiem po co jest ta blaszka, może to ochrona i trochę poprawia wygląd. Bo wyglądają nieźle. Ale wygląd to nie wszystko. Te pedały pierwszy raz rozbierałem po ~100 kilometrach, bo złapały lekki luz, kiepska uszczelka przy ślizgu powoduje, że smar był czarny, cieniutka nakrętka zabezpieczająca (nietypowa) nie budzi mojego zaufania, a wymienić jej (na taką z zabezpieczeniem) nie mogę bo jest nietypowa. Teraz mam nakręcone na tych pedałach jakieś 500 km, luz jest na stałe i przestałem się nim przejmować.  Poprzednio miałem Author APD-427 i w ogóle się nimi nie zajmowałem przez kilka tysiaków.

52 minuty temu, Red napisał:

A co więcej znajduje się w sprzęcie, który jest chwalony nawet na tym forum. U mnie takie pedały przetrwały lata wnioskuję więc że ślizg nie jest czymś złym.

Pewnie to kwestia jakości ślizgu i łożyska.

Opublikowano
3 minuty temu, Pietern napisał:

Pewnie to kwestia jakości ślizgu i łożyska.

No i uszczelnienia. 

• 1 rok później...
Opublikowano

Nie jeżdżę w specjalnym obuwiu. Czy takie piny nie niszcza podeszwy w sportowych butach?

Opublikowano

Nie "pedały CNC" tylko "homoseksualiści LGBT)... ha,ha,ha (przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać :) )