Szelbi Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Witam Potrzebuje jakimś tanim kosztem przemalować srebrną obręcz aluminiową na czarną, ale w ogóle się na tym nie znam i szukam najlepszego rozwiązania. "Wnętrze" obręczy jest już czarne i nie wymaga malowania, tylko boki obręczy. Jakich lakierów potrzebuję?Zdjęcie
sender Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 imo najtańszych. Potrzebujesz podkładu i czarnej bazy. Pomaluj wszystko, imo bez sensu maskowanie "wnętrza", raz, że to czasochłonne, dwa nie wiadomo czy z odcieniem utrafisz. Idź do sklepu lakierniczego, kup sobie ciemny podkład w areozolu, wybierz sobie czarny lakier taki jaki się Tobie podoba, niech panowie od razu z utwardzaczem dorobią. Całość zmatów papierem 600-800, odtłuść zmywaczem silikonowym czy innym, pryśnij podkładem. Daj mu wyschnąć, następnego dnia znów papierem przetrzyj wszystko, odtłuść i nałóż lakier bazowy. Imo ja bym nyple też pomalował, szprychy powyżej taśmą okleił, a resztę papierem zamaskował. 1
Szelbi Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Opublikowano 6 Lutego 2018 Byłem dzisiaj w dwóch sklepach lakierniczych i w obu zdecydowanie odradzili mi malować te obręcze na własną rękę. Z resztą sam teraz dochodzę do tego samego wniosku. Nie mając żadnego doświadczenia w temacie szkoda chyba ryzykować wydawać konkretny hajs na wszystkie potrzebne materiały. Pytanie; jak zrobić to inaczej? Dzwoniłem do 3 lakierników i powiedzieli, że takimi małymi elementami się nie zajmują. Nie istnieją może jakieś, nie wiem, taśmy na boczną część obręczy?
Szelbi Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Opublikowano 18 Lutego 2018 A gdyby pomalować te obręcze Plasti dipem? Stosuje się to z powodzeniem w felgach samochodowych to może i w rowerze się nada. Miał ktoś może styczność jak to działa na gołym aluminium?
Nath_147 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Szajbajk malował ramę, poszukaj tego odcinka na YT. Plastidip zostawi ci nierówna powierzchnie. Zerknij na to , trzeci post https://www.forumrowerowe.org/topic/37607-koła-malowanie/ 1
jubitom Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Jak masz czas - pomaluj to sam .Tez dasz rade , podklad a potem czarny mat w sprayu . Efekt jest niezly. A jak nie masz czasu to kup nowe kolo .Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 2
Rekomendowane odpowiedzi