H4RY Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Witam! Już coś na forum pisałem gdzieniegdzie, ale nie miałem okazji się przedstawić Mam na imię Michał, mieszkam w niewielkim miasteczku - Bolkowie, pomiędzy Legnicą, Jelenią Górą i Wałbrzychem. A oto przedstawiam moją nowo poskładaną przez zimę strzałę. Jak widać na zdjęciu jest to stary szosowy Giant, nie mam pojęcia co to za model, może ktoś podpowie? Przeszedł małą modernizację, dostał manetki Shimano Ultegry wzięte z manetek do lemondek i zamontowane na ramie, koła Shimano 105, siodełko Force Rik Hole +, sztycę TranzX wreszcie we właściwym wymiarze, odzyskał giętą kierownicę z białą owijką Jest to moja pierwsza szosa i mam nadzieję, że się wam podoba, bo mi bardzo Edit: trochę fotek z remontu Rama na rurkach Columbus 52/54 Klamkomanetki Deore i cały napęd 2x8 Przerzutka tylna Shimano 105 - ogarnia 8 biegów, byłem w szoku Hamulce Campagnolo, podobnie blaty w korbie, ale zdjęć nie mam Tak wyglądał po zakupie: Wymieniona kierownica na baranka z klamkami Modolo Przerzutki na ramę Shimano Ultegra I koła Shimano 105 Przewinięty baran Nowe siodło i sztyca No i dalej ze zmienionymi kołami już wygląda tak jak na pierwszym zdjęciu Było trochę zabawy z napędem, trzeba było bębenki przekręcać, łańcuch wymieniać i skracać, linki prowadzić od nowa itp. itd. Co o nim myślicie? Edytowane 20 Lutego 2018 przez H4RY 3
Jarosław Okonkowski Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Muszę stwierdzić, że retro, to jednak nie moja bajka. Ale jak najbardziej za takim rowerem bym się obejrzał. Wygląda wyjątkowo. A jak wrażenia z jazdy? Jeździłeś wcześniej na szosie?
H4RY Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Miałem starą Winorę jak studiowałem we Wrocku, bardziej treking niż szosa i do tego ze zmęczoną szytką - koło tylne podwijało się na zakrętach... Pierwsze wrażenie - rany, jakie to szybkie! Jadąc po prostej z wiatrem bez wysiłku doganiałem samochody Jazda na szosie jednak jest znacznie szybsza, no i do barana trzeba się przyzwyczaić Mam w flocie jeszcze rower krosowy, składak na ramie Author Codex i subiektywnie Giant wydaje się być szybszy. Jutro zamontuje licznik to się dowiem dokładnie jak to wygląda, przejadę się znaną trasą do pracy ^^ Edit: Jest sporo szybszy od mojego Authora, więc na dłuższe wyprawy szosą mam teraz nowy sprzęt Natomiast na mieszane wyprawy (jak np. wyprawa z Bolkowa na Chełmiec) Author dalej będzie niezastąpiony Edytowane 29 Stycznia 2018 przez H4RY
przemkolar Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Piękna szosa, uwielbiam takie klasyki, mają duszę, szkoda, że nie znasz modelu to byśmy rocznik ustalili. Edytowane 9 Lutego 2018 przez przemkolar
H4RY Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 Patrząc po korbie Sachs New Succes (zakładam, że jest od nowości), to tak na oko zakładam, że jest to rocznik 93 lub 94. Ma też haki chromowane z logiem Gipiemme Nie wiem czemu nie ma modelu na tej ramie, może była to kiedyś maszyna wyścigowa...?
Heboket Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 Ale mi się retro szosy spodobały 😄 Piękny Projekt!
Rekomendowane odpowiedzi