Szelbi Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Witam. Czy takie plastikowe pedały zdadzą egzamin w małej dirtówce, wytrzymają małe dropy itp? Przełożyłem z roweru XC do niego Darmoory Stream i trzymanie jest cudowne, ale trochę boję się ewentualnego kontaktu tych metalowych pinów z piszczelem. Candy nie będą się ślizgały na bucie Adidas Terrex Swift Solo?
Puncu Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Wytrzymać wytrzymają ale nie trzymają tak dobrze jak metalowe. Do pociętych nóg się szybko przyzwyczaisz 1
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2018 Opublikowano 25 Stycznia 2018 8 godzin temu, Szelbi napisał: Przełożyłem z roweru XC do niego Darmoory Stream i trzymanie jest cudowne, ale trochę boję się ewentualnego kontaktu tych metalowych pinów z piszczelem. Candy nie będą się ślizgały na bucie Adidas Terrex Swift Solo? Candy to plasticzki a skoro już masz doświadczenie z Stream i wiesz, że robią robotę to po co kombinować. Ryzyko zadrapania owszem jest ale na każdych innych platformach też można się uszkodzić. Od lat jeżdżę na zestawie Stream z Terrex i na nic innego raczej nie wymienię. Jeśli już się uprzesz na Candy to bierz wersje Pro. Lepsze łożyska a cena niemal ta sama jak wersja podstawowa Stream. Chyba że dysponujesz większym budżetem to Stream Pro. Świetne!
Szelbi Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2018 Niby takie plasticzki, a jednak wątek wyżej wszyscy je polecają Trzeba spróbować czegoś nowego, w końcu to tylko 35zł
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 To nie tak ze odradzm ich zakup ale jak masz cos sprawdzonego to po co kombinowac. Jasne kup i przetestuj. Daj znac jak wrzenia
bbc Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 16 godzin temu, Szelbi napisał: Niby takie plasticzki, a jednak wątek wyżej wszyscy je polecają Trzeba spróbować czegoś nowego, w końcu to tylko 35zł Tylko, że w tamtym wątku polecane są Dartmoor Candy Pro. A to trochę droższe niż 35zł bo tyle to sama nakładka kosztuje. No ale za niecałe 100zł można je dostać (a pedały całkiem zacne).
Szelbi Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2018 Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy Candy Pro to nie są zwykłe Candy tylko z wkładem na łożyskach maszynowych? Platforma jest przecież dokładnie taka sama tak? Bo jeśli tak to taki wkład na kulkach jak ze Stream jest dla mnie wystarczający i nie potrzebuję nic co kręciło by się szybciej
bbc Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Niby tak, ale mialem okazje pokrecic oboma wersjami i pro chodzily jakos plynniej. Dlatego zwrocilem uwage, ze to jednak roznica. Ale jak nie zauwazasz roznicy to faktycznie szkoda dawac 2x wiecej. Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka
Motke Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 3 godziny temu, Szelbi napisał: Bo jeśli tak to taki wkład na kulkach jak ze Stream jest dla mnie wystarczający i nie potrzebuję nic co kręciło by się szybciej Poczujesz jak będziesz te pedały sam serwisował. Wersja Pro jest banalna w serwisie. W kilka minut można je rozręcić, nasmarować i złożyć. A z kulkami to często coś nie tak, albo za ciasno albo za luźno. 3 godziny temu, bbc napisał: Niby tak, ale mialem okazje pokrecic oboma wersjami i pro chodzily jakos plynniej. Jak chodziły płynniej to może były suche i wymagały smarowania.
Szelbi Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2018 W temacie chodziło bardziej o to czy te plastikowe pedały się nie rozpadną na dropie z metra, a nie o wyższość maszyn nad kulkami. Bo ta wiadomo, że jest, ale dla mnie różnica jest zupełnie pomijalna biorąc pod uwagę różnice w cenie. A więc skoro wytrzymają to okej, wezmę je i zobaczę czy będą się trzymać buta podobnie co Stream Dzięki za pomoc
bbc Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Dnia 26.01.2018 o 19:30, Motke napisał: Jak chodziły płynniej to może były suche i wymagały smarowania. Możliwe. Ale to było w sklepie, więc przyjąłem, że obie wersje powinny być gotowe do jazdy. Dnia 26.01.2018 o 20:29, Szelbi napisał: W temacie chodziło bardziej o to czy te plastikowe pedały się nie rozpadną na dropie z metra, Ja nigdy nie skakałem na nich, ale kilka maratonów przejechałem i parę razy spotkały się z kamieniem czy korzeniem i nadal są ok. 1
Szelbi Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Opublikowano 12 Marca 2018 Po paru jazdach w słońcu, deszczu i śniegu mogę stwierdzić, że te Dartmoory Candy spisują się świetnie w każdych warunkach i cieszę się, że nie wziąłem Streamów do tego roweru - Candy są lżejsze, smuklejsze i jakoś po prostu bardziej mi tutaj pasują. Kilka razy zahaczyłem też nimi o beton i nic się nie stało. Cały czas na butach Adidas Terrex Swift Solo Jeśli któraś z par Stream czy Candy padnie to wiem już, że wezmę raczej takie - LINK. Stylizowane na Race Face Chester nylonowe platformy z pinami na 3 łożyskach maszynowych za 62zł zamiast 260
Rekomendowane odpowiedzi