porter80 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Witam szanownych użytkowników. Pytanie w zasadzie w tytule. Czy taka konfiguracja będzie działać bez tzw. ocierania łańcucha o prowadnik? Czy różnica grubości łańcucha 8 i 10 jest na tyle duża, że raczej bez tego się nie obędzie? Ewentualnie czy są jakiś przerzutki przednie z "wyższej" półki (niekoniecznie Shimano) do napędów 8-rzędowych? bo średnio chce mi się pakować w wymianę całego napędu. Edytowane 24 Stycznia 2018 przez porter80
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Problem by był gdybyś próbował łańcuch 8s założyć na kasetę 10s... tu nic nie powinno się dziać choć ręki uciąć sobie nie dam. Łańcuch powinien się mieścić w prowadniku przedniej zmieniarki.
remigiusz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Będzie ocierać, działać jakoś będzie ale rewelacji w działaniu się nie spodziewaj. Coś podobnego zrobiłem na tymczasowe rozwiązanie, łańcuch miał bardzo małą przestrzeń pracy. Z tą różnicą że do przerzucania z przodu mam zwykłą wajchę bez indeksu, więc w zasadzie wisiało mi to, i indeksem już jest inaczej. Edytowane 24 Stycznia 2018 przez remigiusz
Puncu Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zawsze możesz użyć łańcucha 10 rzędowego do napędu 8rz.
porter80 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2018 7 godzin temu, Puncu napisał: Zawsze możesz użyć łańcucha 10 rzędowego do napędu 8rz. Niby tak. Ale mam już 3 komplety wippermann connex 808 w tym jeden nówka i raczej jeszcze na nich pojeżdżę. Czyli szukam czegoś na 3x8. Jakieś typy?
porter80 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) W tej chwili mam nexave fd-301 taki odpowiednik alivio. LX z tematu odpuszczam. Da się to czymś sensownym zastąpić, bo szukam i nic nowego poza acera nie wyskakuje? Edytowane 25 Stycznia 2018 przez porter80
Rekomendowane odpowiedzi