de Villars Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 W 3 etapie Vuelta a San Juan, którym była indywidualna jazda na czas Rafał był trzeci. Nie wiem czy to nie przedwczesny wniosek, bo obsada wyścigu nie jest rodem z wielkiego touru, ale może jednak poprawił wreszcie znacząco jazdę na czas? Gdyby to było prawda, to była by to świetna wiadomość w kontekście klasyfikacji generalnej wyścigów etapowych, w jaką zasadniczo Rafał celuje.
GBike Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Nie tylko 3 godziny temu, de Villars napisał: była by to świetna wiadomość ale jest to świetna wiadomość. Rafał wie dobrze ze tylko górale dobrze jeżdżący czasówki maja szansę na wygranie generalki. W końcu tyle lat jeździł z Alberto.
de Villars Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2018 Oczywiście tak, wysokie miejsce w czasówce bardzo cieszy, tylko wątpliwość jest jedna - czy równie dobrze będzie w dobrze obsadzonych wyścigach europejskich? W tym w wielkich tourach? Bo składy jakie jeżdżą w tym wyścigu w Argentynie raczej nie powalają Teoretycznie o tym, że trzeba być dobrym czasowcem by wygrywać wyścigi wieloetapowe Rafał wie "od zawsze". A jednak nie wynikało z tego nic specjalnie - czasówki cały czas były jego piętą achillesową. Oby teraz było inaczej, i dobry wynik w Argentynie nie był kwestią przypadku
GBike Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Godzinę temu, de Villars napisał: Oczywiście tak, wysokie miejsce w czasówce bardzo cieszy, tylko wątpliwość jest jedna - czy równie dobrze będzie w dobrze obsadzonych wyścigach europejskich? W tym w wielkich tourach? Bo składy jakie jeżdżą w tym wyścigu w Argentynie raczej nie powalają Teoretycznie o tym, że trzeba być dobrym czasowcem by wygrywać wyścigi wieloetapowe Rafał wie "od zawsze". A jednak nie wynikało z tego nic specjalnie - czasówki cały czas były jego piętą achillesową. Oby teraz było inaczej, i dobry wynik w Argentynie nie był kwestią przypadku Dwóch dobrych górali umiejących przycinać na czas już odopadło hihi. Przynajmniej mam taką nadzieję. W zeszłym roku we Vuelta'cie drużynowo Bora pojechała w mojej ocenie bardzo dobrze. Potem był pech chorobowy, ale myślę że progres jest. P. S. Nie żebym się cieszył że nie ma Alberto.
de Villars Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2018 No niestety, na ostatnim etapie Rafał był 12-ty i w efekcie 5-ty w generalce ze stratą ponad 2 minut. O dobrym miejscu w wyścigu nie ma już co marzyć Zwłaszcza, że to był najbardziej górski etap wyścigu, a zostały już tylko same płaskie jak stół...
GBike Opublikowano 27 Stycznia 2018 Opublikowano 27 Stycznia 2018 1 godzinę temu, de Villars napisał: Eeee głowa do góry. To dobrze że nie jest mocny dzisiaj. Pamiętasz jak Nairo w zeszłym roku na początku sezony wszystkim dołożył? Skończyło się to fatalnie dla niego w dalszej części sezonu. Między innymi założyłem wątek o tym czy warto zimą cisnąć jak nam ojciec dyrektor w swoich filmach sugeruje. Ja w wakacje byłem zmęczony ewidentnie. No ale ja stary jestem hehe.
de Villars Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) No tak, ale co z tego, że będzie miał szczyt na Tdf? Będzie w pierwszej "10" GC i tyle. Może nawet w pierwszej "5", ale co to zmienia? Liczą się zwycięstwa i w kontekście tego się zawodników po latach pamięta (albo zapomina). A na TdF nawet etapu mu pewnie wygrać nie dadzą, bo potencjalnie jest za mocny i za groźny. Każdy go będzie pilnował, na czele ze Sky. Z kolei na wygranie całego TdF... no mimo całej sympatii dla niego, jednak nie liczyłbym. Już kiedyś postulowałem, że Rafał, jeśli nie jest w stanie wygrywać wielkich tourów, powinien skupić się na mniejszych wyścigach etapowych i na nich kolekcjonować zwycięstwa. Może nie koniecznie musi to być ów wyścig w Argentynie, ale jest przecież jeszcze cała masa prestiżowych etapówek w World Tourze... Edytowane 27 Stycznia 2018 przez de Villars
Gość Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 Rafał, jesteśmy z Tobą, nie daj się. https://sport.onet.pl/kolarstwo/rafal-majka-wydal-oficjalne-oswiadczenie-ws-oskarzen-o-doping/h83dbm5.amp
firefoks Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zastanawiam się dlaczego nie powiedział wprost w oświadczeniu,że nigdy nie brał dopingu Ja np. mogę o sobie powiedzieć,że nie biorę i nigdy nie brałem dopingu...
Nath_147 Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 No przecież właśnie to napisał.Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka
firefoks Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 Niby napisał ale tak pokrętnie jak jakiś POlityk a wystarczyło jedno zdanie
de Villars Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Opublikowano 14 Lutego 2018 Faktycznie jakoś tak pokrętnie to jest napisane. Wprost " nie brałem dopingu" tam nie ma. Zresztą nieważne, brał czy nie, ja mu kibicuję.
Nath_147 Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) 11 godzin temu, firefoks napisał: Niby napisał ale tak pokrętnie jak jakiś POlityk a wystarczyło jedno zdanie tak samo pokrętnie jak ty PISząc przemycasz politykę na forum Edytowane 14 Lutego 2018 przez Nath_147 1
Rekomendowane odpowiedzi