metjan Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Witam wszystkich mój pierwszy post więc pokażę Wam mój rowerek. Rower złożony na bazie monoose tyax comp. Z oryginału pozostała tylko rama i koła Rower miał być z założenia prosty, trwały i wygodny. Przeznaczenie to terenowy trekking i w przyszłości weekendowy bikepacking. Specyfikacja z grubsza -widełki force 29 aluminium -napęd nowe alivio 1x9, zebatka narrow wide z aliexpress (35 zł) - koła najzwyklejsze na piastach quando i obręczach alexa -opony kenda sbe 29, 1,5 bar przód 2 bar tył -kiera wake 780 mm riser z aliexpress (30zł), mostek 60 mm uno -hamulce tektro Sakwa w ramie sport arsenal, a na kierownicy tactical bag za 8zł z ali, posiadam jeszcze sakwe podsiodłową sport arsenal 10l i dwa bottle bagi militarne z ali za 10 zł sztuka które można na paskach zamocować w każdym miejscu. Rowerek złożony własnoręcznie i daje dużo satysfakcji bo mam dokładnie to co chciałem Edytowane 23 Stycznia 2018 przez metjan 4
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Fajne toczydło... Jak dla mnie zakres kasety za mały niestety. Wrzuć zdjęcia kokpitu (mostek, kiera) bardziej szczegółowe.
Pedros Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Bardzo fajny sprzęt przypomina mi moją konstrukcję na też na widelcu force. Na pewno prosta i niezawodna konstrukcja co sprawia że jeździmy w każdych warunkach bez obawy o drogie lansiarskie komponenty.
metjan Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2018 2 godziny temu, SpiderMAN napisał: Fajne toczydło... Jak dla mnie zakres kasety za mały niestety. Wrzuć zdjęcia kokpitu (mostek, kiera) bardziej szczegółowe. Tez mialem obawy co do zakresu przelozen ale na moim plaskim roztoczu i lubelszczyznie wystarcza i zadko uzywam skrajnych zebatek. Kaseta 12_36 a przod 34t 1
KANDySowany Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Heh kolejny sztywniak na forum gratuluje projektu i włożonej pracy. Mam praktycznie to samo, również 1x9, a zakres 34 front, 11-34 rear i na płaskim wysokich nie używam.
metjan Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2018 W przyslisci tak zamierzam zmienic przednia zebatka na 32t ale dopiero gdy ta sie zuzyje.
metjan Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Opublikowano 21 Lutego 2018 Kilka pomyslow, moze komus sie przyda. Montaz bidonow przy braku miejsca w ramie za pomoca wojskowych bottle bagow pod siodelkiem. Przymocowane zwykla gruba linka na dwa guzy. Proste i niezawodne. Bottle bagi od china majfrend za 10 zl sztuka. Dodam ze ich konstrukcja pozwala na montarz w dowolnym miejscu na rowerze lub plecaku czy pasku (system molle). Rogi wewnetrzne (inner barend). Fajna opcja przy szerokiej kierownicy kiedy jedziemy po prostej. Pozwala odpoczac dloniom i przyjac bardziej aero pozycje. Rogi rowniez od majfrend za 15 zl. 1
Andrzej Sawicki Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 Oprócz rogów możesz założyć owijkę na środku kierownicy. To da jeszcze jeden wygodny chwyt.
Rekomendowane odpowiedzi