SiMi Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Ostatnimi czasy rozglądam się za przerzutkami, mój budżet to 280zł, na oku mam już Shimano xt rd m8000 lecz nie wiem czy nie wybrać coś od Sram. Jakie są wasze zdania na ten temat i co mi polecacie w tej kwocie. 40t Edytowane 19 Stycznia 2018 przez SiMi
lukster52 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 W tej cenia masz od srama nx a ona jest 12
SiMi Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2018 Shimano Altus ale czy to ma jakieś szczególne znaczenie?
Fenthin Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 W tej sytuacji ma kluczowe. Manetki Shimano nie zagrają z przerzutką Sram. Druga sprawa, Altus to grupa, zależnie od wcielenia 7-9 rzędowa. Tylna przerzutka Shimano 10 i 11-rzędowa również nie będzie działała z tymi manetkami. I pojawia się kolejne pytanie. Skoro masz tej klasy manetki, po co Ci tylna przerzutka za prawie 300zł? 1
SiMi Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2018 Chcę mieć bezawaryjną jazde mam dość już stawania i podnoszenia łańcucha. A propo manetki 9 i przerzutki 10/11, mój kolega jeździ z przerzutką 11s na kasecie 9 rzędowej i nie sprawia mu to problemu. Dodam jeszcze że jeździłem na altusie i w moim otoczeniu nie było ani jednego dnia jazdy bez poprawiania łańcucha gdzie drogi są bardziej dziurawe niż mój ser... A przerzutke altus kupiłem ponieważ nie miałem pieniędzy.
Yan Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jeżeli Twój kolega jeździ z przerzutką SLX albo XT i mu to działa to chyba nie pozostaje nic innego jak zrobić tak samo jak on. Kombinacja manetki altus i przerzutki 11rz to ewenement na skalę tego forum a może i kraju Jak nie masz zielonego pojęcia o doborze sprzętu to poczytaj sobie dokument http://productinfo.shimano.com/#/com/3.0 i dobierz odpowiednią przerzutkę do twojego modelu manetki. Każda inna kombinacja to ryzyko więc nikt Ci nie powie żeby mixować 11rz z 9,8,7rz manetką. 1
Fenthin Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Możesz kupić i XTR, ale jeśli przerzutka jest źle ustawiona, to łańcuch będzie szalał jak chce. Kolega z przerzutką 11- i manetkami 9-rzędowymi może jeździć jedynie, jeśli ma manetkę Sram podpięta pod przerzutkę Shimano. 1
Rekomendowane odpowiedzi