miedza1979 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Witam wszystkich czy na polskim rynku można znaleźć szosową oponę z kolcami? Pytam ponieważ posiadam rower typu Hanndbike ( trójkołowy rehabilitacyjny) i chciał bym go używać cały rok również w okresie zimowym po śniegu. Będę wdzięczny za podpowiedzi, ewentualnie czy można taką wąską oponę zakolcować domowym sposobem.
Marek Karnecki Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) jakiej wielkości te koła ? może daj link do strony z tym Handbike'm ? Edytowane 19 Stycznia 2018 przez Marek Karnecki
miedza1979 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się ze około 700 mm ma opona. Schwalbe 1 one 23-571 (690X23c) Edytowane 19 Stycznia 2018 przez miedza1979
Jimmy Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Sam odpowiedz sobie na pytanie czy będziesz w stanie wkręcić wkręty w tą oponę i do środka zmieścić podwójna dętkę? Moim zdaniem przy szerokości 23 nie uda się to.... Gruba ściankę ma taka opona? Utrzyma wkręty?
Yan Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jaka jest różnica między oponą szosową z kolcami a oponą trekingową z kolcami? W jednym i w drugim wypadku jeździsz na kolcach więc na płaskiej powierzchni nie ma znaczenia jaki masz bieżnika a w śniegu lepiej się sprawdzić bieżnik agresywniejszy. W tym roku kupiłem oponę Schwalbe Winter i bardzo dobrze sprawuje się jak jest sucho ina lodzie. Jeżeli się zdecydujesz na Schwalbe to uważaj przy zakładaniu. Guma opony jest znacznie twardsza w stosunku do standardowego modelu. Bardzo ciężko ułożyć ją w feldze i przy pompowaniu może wyjść na zewnątrz dętka - sam miałem taki przypadek i uszkodziłem oponę na szczęście mogłem ją mimo to założyć.
Rekomendowane odpowiedzi