mastertet Napisano 18 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 18 Styczeń 2018 (edytowane) witam ma taki sprzęt zakupiony kilka dni temu 'etrex 20x' , dokupiłem baterie AANiMH, baterie są naładowane i umieszczam je prawidłowo ze wzorem, ale urządzenie nie załącza się, przycisk on/off jest umieszczony z prawej strony i oznaczony jako light, proszę o pomoc. Edytowane 18 Styczeń 2018 przez mastertet Odnośnik do komentarza
Puncu Napisano 18 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 18 Styczeń 2018 Podłącz go do komputera i zobacz czy się zaświeci. Odnośnik do komentarza
dfq Napisano 18 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 18 Styczeń 2018 ewentualnie przytrzymaj przycisk light nieco dłużej (sekunda-dwie) Odnośnik do komentarza
mastertet Napisano 18 Styczeń 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Styczeń 2018 właściwie to ominęła mnie ta przyjemność, przy poprzednim podłączeniu, zarejestrowałem w oprogramowaniu etrax-a, teraz widzę że się świeci, widać podłączenie usb, ale dalej nie trzyma czy to wina baterii, przy zakupie pisze, że są załadowane, jak mam to sprawdzić powiem tak, założyłem baterii z pilota i działa, to zaraz będę pisał w sprawie tych baterii, co miały być załadowane, fajny dół sprzedali mi rozładowane baterie :9 już nie wiem czy się śmiać, czy płakać z powodu baterii Odnośnik do komentarza
Pietern Napisano 18 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 18 Styczeń 2018 Śmiej się, to zdrowsze. A aku naładuj, najlepiej właściwym prądem, żeby dłużej pożyły. Ja używam od pięciu lat te same Eneloopy. Odnośnik do komentarza
mastertet Napisano 19 Styczeń 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Styczeń 2018 szczerze trochę mnie poniosło z tym zakupem licznika, przez to dowiedziałem się że magazynowanie w pełni naładowanych akumulatorków może być niebezpieczne.. przez to niebezpieczeństwo, miałem problem z myśleniem Odnośnik do komentarza
mastertet Napisano 19 Styczeń 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Styczeń 2018 może ktoś dodać coś od siebie, załączam fotki jak wygląda mapa i opcja dokąd, nie rozumie czy to normalne, z ledwością idzie rozpoznać wskaźnik, a położenie to chyba 'góry' :)) moim zdaniem smartphone rozdzielczość 720 x 1280 ma dużo lepsze rozwiązania, widoczność i lekkość w wyborze nie wliczając baterii, aplikacji też ma sporo, czytałem sporo pozytywnych komentarzy, o co chodzi z tymi zdjęciami, dzięki ps może nie ustawiłem czegoś w opcjach, albo soft nie wgrany, była opcja instalacji 3 gb danych przez garmin connect, ale nie będę psuł urządzenia, bez powodu Odnośnik do komentarza
Pietern Napisano 19 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 19 Styczeń 2018 Dosyć trudno mi się domyślić o co ci chodzi. Czytałeś instrukcję obsługi? Ja wskaźnik widzę wyraźnie, i tak jest duży, większy będzie zasłaniał sporo mapy. Masz ustawioną skalę 30 metrów, jakiś widok mapy będzie przy 200-500 metrach. Jeżeli masz włączoną w opcjach jakąś mapę, poza bazową. Odnośnik do komentarza
Rafał OneGear Napisano 19 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 19 Styczeń 2018 Wg mnie zdjęcia przedstawiają Garminowską mapę bazową w skali 30m dlatego widać jedynie "mazaje" śladu i wpływ pływania sygnału w pomieszczeniu. Włącz inną mapę jeśli jest wgrana w urządzenie lub kartę/zwiększ skalę. Odnośnik do komentarza
dfq Napisano 20 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 20 Styczeń 2018 podejrzewam że żadna inna mapa nie jest wgrana , żeby nie psuć urządzenia bez powodu Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi