Skocz do zawartości

RST killah vs marzocchi 66

PorqueBrasil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam borykam się z problemem wyboru pomiędzy RST killah 200m 2016r. a Marzicchi 66 RC 2005r.

Oby dwa używane do Marzocchi dam aukcje poniżej mogę powiedzieć o nim tyle co napisał mi właściciel, czyli rok temu pełen serwis w serwisie a miesiąc temu zalany olejem i wymienione uszczelki.

Link do aukcji:

https://www.olx.pl/oferta/marzocchi-66-rc-2005r-170mm-qr20-1-1-8-inch-CID767-IDqAt6P.htm

Troche za mało informacji podałeś. Do jakiej ramy chcesz zamontować ten amortyzator? Jaki jest Twój styl jazdy?

Co go 66 z aukcji. Bardzo mało zdjęć i to kiepskiej jakości, nie podał długości sterówki i nie wiadomo w jakim stanie są tłumiki. Amortyzator byś odbierał osobiście?

rama to leader fox dragstar na razie bo mam zamiar zmienić na horneta lub big hita.

sterówka 66 to 19cm a RST 17.5 z tym że RST mogę zobaczyć na oczy i dotknąć a 66 wysyłka za pobraniem z allegro. Dodam że do RST jest dodany mostek dartmoor rage.

styl jazdy fr typowa zabawa.

kilka zdjęć obu amortyzatorów daje poniżej.

RST jest jeżdżone do dzisiaj właściciel sprzedaj gdyż powiedział że odchudza rower a amorek swoje waży, Pan od 66 nie powiedział dlaczego sprzedaje jak i również nie chce go pokazać od środka bo podobno nie zna się na tym i nie potrafi go rozebrać, ale zapewnia mnie że mogę go zwrócić jak nie będzie działał i że może go na allegro wystawić.

IMG_2582.JPG IMG_2583.JPG IMG_2584.JPG IMG_2585.JPG IMG_2586.JPG IMG_2587.JPG IMG_2588.JPG IMG_2589.JPG IMG_2590.JPG IMG_2591.JPG IMG_2592.JPG IMG_2593.JPG IMG_2594.JPG IMG_2595.JPG IMG_2596.JPG IMG_2597.JPG IMG_2598.JPG IMG_2599.JPG

Do Dragstara i Horneta to tylko 66 i w dodatku obniżone do 150mm skoku. Do Big Hita 2011+ też ok, do starszych potrzeba dłuższej sterówki. Chyba że wybierzesz rozmiar S ;)
Do Big Hitów 2000-2008 najlepiej dwupółke.

z tym że te 66 jest wyższe od tego RST bo to rocznik 2005, a do horneta podobno można wrzucić 200mm i nic sie z nim nie stanie pytałem dartmoora. 

To ostatecznie który lepiej wziąć i jakaś opinia o RST killah.

O RST nie mam opini a 66RC miałem i man 888RC.

Do Horneta nie pakowałbym 66 ustawione na 170mm bo jest wyzsze nic 888. I nie ufałbym na słowo Dartmoorowi. Może być ta choć nie musi że napisali tak żeby sprzedać rame ale reklamacji w razie czego nie uznają

Poza tym skok amortyzatora to jedno a jego wysokość to drugie. Zobacz sobie Duro Triple. To dwupółka a ma tylko 130mm skoku. Za to 66 ma 170mm skoku a jest wyższe od RS Boxxer czy Fox 40.

Jezdzilem na Hornecie z 66 i 150mm to jest fajne geo.