Skocz do zawartości

Ocieplacze do 60zł

Adam333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej, jakie polecacie ocieplacze na buty do ok. 60zł, tak żeby nie marzły przy -5 stopniach i wietrze ???

Opublikowano

Nie spotkałem się z takimi ochraniaczami. One chronią przed wodą, wiatrem, ale nie przed niską temperaturą, a przynajmniej nie przed -5. W listopadzie szukałem jak najcieplejszych, ale w końcu kupiłem zwykłe w Decathlonie za 49 zł i ciepłe zimowe skarpety. Sądzę, że jeśli chciałbyś mieć komfort jazdy w tak niskich temperaturach to powinieneś zainwestować w porządne ciepłe skarpety lub buty zimowe. Sądzę, że ktoś na forum jeździ w takich i może coś doradzić.

• Pomógł 1
Opublikowano

Ja jeżdżę w  tych ochraniaczach ENDURA MT500 i palce u stóp w ujemnych temperaturach marzną więc nie wyobrażam sobie ochraniaczy do 60 zł na mrozy.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, martines80 napisał:

Ja jeżdżę w  tych ochraniaczach ENDURA MT500 i palce u stóp w ujemnych temperaturach marzną więc nie wyobrażam sobie ochraniaczy do 60 zł na mrozy.

Mam dokładnie te same, i nie marznę w nich w ogóle - więc zależne to jest od jeszcze innych czynników jak:
- wytrzymałość na zimno organizmu
- skarpet
- rodzaju butów

Ja mam grubaśne skarpety + buty najprostsze z shimano + endura mt500 = nie marznę kompletnie, jedynie w nos mi zimno :) 

Edytowane przez Marek Karnecki
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 14.01.2018 o 15:02, Adam333 napisał:

hej, jakie polecacie ocieplacze na buty do ok. 60zł, tak żeby nie marzły przy -5 stopniach i wietrze ???

W tej kwocie to mały kocyk i leżenie w domu zapewni ciepło w stopy ; )

Opublikowano

A ktoś ma jakieś zdanie na temat ochraniaczy na buty z aliekpress? Kupa tego, ale nie wiem jak z trzymaniem ciepła...

Andrzej Sawicki
Opublikowano

Zwykły neopren będzie działał niezależnie od pochodzenia. Zatrzymuje 100% wiatru i wody, co wystarcza mi zmarzluchowi do około godziny jazdy. Nie jakoś super na dłuższe wypady -- wtedy trzeba szukać opcji z dociepleniem i wkładek termicznych.