grono300 Napisano 13 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 13 Styczeń 2018 Cześć ! Sprawa wygląda tak.. że 2 mies. Temu zakupiłem nowy rower z przerzutką 11s xt m8000. Oddałem go w tym tygodniu do serwisu na przegląd gwarancyjny po pierwszych 200 kilometrach. Po odbiorze wybrałem się na jazdę i zauważyłem że dźwignia sprzęgła samoistnie się zwalniała i była w pozycji off a napinacz latał jak szalony. Ja oczywiście wybiorę się ponownie do serwisu z reklamacją i przedstawię im całą sytuację ale czy ktoś może mi powiedzieć jak to naprawić ?? Wziąłem dzisiaj popołudniu zdjąłem osłonkę, wziąłem sprzęgło, wyczyściłem i nasmarowałem na nowo. Dalej dzieje się to samo... przesuwam dźwignię na "on", odginam parę razy napinacz a dźwigienka sama odskakuje. Pomóżcie ! Z góry dzięki wielkie za propozycje... Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 14 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 14 Styczeń 2018 (edytowane) Powinno wystarczyć wyregulowanie sprzęgła. Przełącznik się napnie i będzie dobrze. Jeśli nie to na serwis. Edytowane 14 Styczeń 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza
grono300 Napisano 14 Styczeń 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Styczeń 2018 2 godziny temu, PrzeLuka napisał: Pomogło? Niestety nie Tak czy inaczej rower wraca do serwisu na reklamację przeglądu. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 14 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 14 Styczeń 2018 Nie dobrze. Innego pomysłu nie mam. Podejrzewam, iż mogło coś pęknąć przy dźwigni. Tylko serwis. Niestety czasem tak się zdarza i sam nie mam dobrych doświadczeń z serwisami. Gwarancja się skończyła i od tamtej pory wszystko przy rowerze robię samodzielnie ale to temat na inny wątek. W każdym razie życzę szybkiego rozwiązania problemu. Odnośnik do komentarza
grono300 Napisano 20 Marzec 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Marzec 2018 Skończyło się na tym że shimano nie chciało wysłać samego mechanizmu sprzęgła, a chciało zobaczyć całą przerzutkę więc im ją wysłałem. Stwierdzili że jest w niej wada fabryczna i po 2 tygodniach przysłali całkowicie nową 😊 Dzięki za pomoc 💪 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi