jubitom Napisano 12 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 12 Styczeń 2018 Witam Zastanawiam się jaki model piasty wybrać. Novatec 791 to nowy model piasty , ma jakieś kapsle zdejmowanie jak bym chciał zmienić na amor z osią 9mm.Ale podobno łatwo je zgubić przy zdejmowaniu kola. Model 771 to starsza piasta i również dobra .Proszę o poradę. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 12 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 12 Styczeń 2018 (edytowane) 1. Składasz nowe koła czy ratujesz obecne? 2. Będziesz używać ich tylko w obecnym rowerze, czy będziesz chciał przełożyć je w przypadku jego zmiany? 3. Czy planujesz w przyszłości wymienić amortyzator lub ramę? Edytowane 12 Styczeń 2018 przez Franz Mauer Odnośnik do komentarza
jubitom Napisano 12 Styczeń 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Styczeń 2018 Koło będzie na dłużej. Po prostu kupuje do nowego Amora na os 15U wojczas bike dostałem takie piasty do wyboru i nie wiem jaki wybrać .Różnica w cenie za kompletne koło to 350 za stary model i 370zl za nowszy .Obręcz dt Swiss 453 .nyple jakieś mosiężne. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
SI2WY Napisano 12 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 12 Styczeń 2018 Te "kapsle " to fajne rozwiązanie. Nie wiem jak w D791 ale w Dartmoor Reel nic mi nie wypada. W Dartmoor Reel nawet bebenek mam wkladany nie przykrecany. Ale w 771 tez mozesz wymienic "kapsle" na 9mm i 771 chyba 10g lzejsza. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 13 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 13 Styczeń 2018 Też u Wojczala składam i serwisuje koła Jeśli chodzi o piasty to brałbym na sztywne osie ewentualnie z kapslami redukcyjnymi. Dzięki temu w przypadku zmiany roweru lub ramy możesz koła bez problemu przystosować do osi w jakie będą wyposażone. Nie miałem do czynienia z piastą 791, a i opisów jest niewiele. W oczy rzucił mi się nowy kształt oraz to, że są one wyposażone w japońskie łożyska maszynowe. Może 771 W zasadzie są bardzo podobne, ale gdybym miał wybierać to przy tej różnicy cenowej wziąłbym 791, wreszcie to najnowszy model. Może to też kwestia gustu. Jeździłem na 771 i kręciły się bardzo fajnie. Zapytaj Pawła czym one się tak na prawdę różnią. Może 771 wystarczą Nyple mosiężne zwiększają nieco wagę koła, ale za to są trwalsze niż aluminiowe. Jeśli się nie ścigasz to dobry wybór Odnośnik do komentarza
jubitom Napisano 13 Styczeń 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Styczeń 2018 Wiec już zamowilem model 791. Jak bedzie wszysrko gotowe to napisze czy jest różnica .Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza
jubitom Napisano 18 Styczeń 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Styczeń 2018 Mam kolo Wojczal bike zrobil w 1 dzien .Moglem wybrac wszystko :)na wadze szczegolnie mi nie zalezalo 900g ale mam mosiezne nyple i szprychy 2.0mm, tasme też mi nawinal. Jeszcze nie jezdzilem Bo cos mam ze sterami .Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 18 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 18 Styczeń 2018 Fajne A co masz ze sterami? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 18 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 18 Styczeń 2018 4 godziny temu, Franz Mauer napisał: Fajne A co masz ze sterami? Kłopoty: Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi