lukee Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Witajcie, Potrzebuje zmienić rower. Do tej pory jeździłem rowerem trekkingowym Giant Argento 4. Służył mi on głównie do dojazdów do pracy + przejażdżki. Na tą chwilę spełniał swoją funkcję, ale zapragnąłem czegoś więcej i chce spróbować swoich sił w wyprawach górskich + oczywiście do podróżowania nim na co dzień ponieważ poruszam się wszędzie rowerem (z wyboru :)) Do rzeczy: Szukam MTB w cenie do 4 tys. Spodobały mi się Cannodale, ale wiadomo dlaczego. Ktoś to jest na tym forum raczej o tej marce słyszał :] Mogę dostać Cannona w cenie właśnie 4 tys. Tutaj link - https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2017-gorskie/sport/trail-29/trail-29-2 Dajcie znać czy jeździliście na tym rowerze lub zbliżonym. Może swoje propozycje i przemyślenia. Jeśli chodzi o przełożenia to 2x10 idealnie mi pasuje bo wydaje mi się to dość uniwersalnym rozwiązaniem. Pozdrawiam
Andrzej Sawicki Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 W tej cenie to jest dobry zestaw osprzętu. Konkurencja prawie na pewno miałaby o klasę lub dwie gorszy amortyzator. Geometria raczej turystyczna, ale to chyba nie problem. Amortyzator możesz łatwo "wyciągnąć" do 120 mm, gdybyś w przyszłości zechciał. 1
lukee Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2018 Absolutnie nie przeszkadza mi geometria. Rower ten jak wspomniałem powinien być uniwersalny raczej nie do zawodów więc wydaje mi się sensownym rozwiązaniem. Ciekawe co inni powiedzą. Dzięki za opinię.
cywil Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Cześć. Mam model Trail 4 z 2016roku. Był to mój drugi po hipermarketowcu rower l po jednym roku wymieniłem na speca epica hardtaila. Nie dlatego że był zły. Wręcz przeciwnie dzięki niemu wciągnąłem się wjeżdżenie. Nigdy mnie nie zawiódł, osobiście mimo skromnego doświadczenia polecam. Najwyżej za rok wymienisz na kolejny. Mój starszy syn ma Traila 5 z 2016 roku i też sobie chwali 1
lukee Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2018 Jeździłem Trailem 2 2017 - bardzo fajne odczucia z jazdy. Pytanie do Was. Czy możecie polecić inną markę (cena pozostaje w tym zakresie).
lukee Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2018 Ostatecznie wybór padł na ... KTM'a. W porównaniu do Cannondale wydaje się, że są lepiej wykonane. Sama pozycja za kierownicą i odczucia z jazdy w moim przekonaniu lepsze. Tutaj link do specyfikacji - http://www.sklepbiker.pl/p/ktm-ultra-1964-29-2017-20s,5103.html Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi