mmaarbryc84 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Witam wszystkich szajbajków, mam pytanie odnośnie kierownicy kcnc sc bone 31,8 płaska taka sama jaką montował Daniel do swojego FSI, daje radę czy jest dość plastyczna, słyszałem że słabo u niej ze sztywnością. Chce urwać parenaście gramów obecnie mam truvativ stylo 192g przy szerokości 580mm, kcnc sc bone ma 600mm i waży raptem 127g warto ją kupić?? Pytanie kieruje do wszystkich którzy ją użytkowali i mogą się wypowiedzieć na temat jej sztywności . Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 To zależy jaką wagą dysponujesz i na jaką szerokość zamierzasz kierownicę skrócić. Nota bene dlatego wprowadzono kierownice karbonowe, aby przy niższej wadze zachować wyższą sztywność Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Tak naprawdę każda firmowa kierownica będzię lżejsza. Truvativ czyli Sram produkuje straszne kloce, wytrzymałe ale kloce. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Wytrzymałe może ze względu,że kloce Ale kolega nie o to pyta... Tu jest coś na temat SC BONE: http://www.mtbnews.pl/artykul/sprzet/testy/1430/lekki-zestaw-kcnc Edytowane 9 Stycznia 2018 przez Franz Mauer Odnośnik do komentarza
mmaarbryc84 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Ważę 70 kilo więc jestem stosunkowo lekki, kiera ma być 31,8 długość 600mm. Truvativ robi nie tylko kloce, bo ma też kiere "truvativ Team" ze scandium stop 7050 z wagą 137g przy szerokości 580mm i wazy tylko/aż 10g wiecej niż kcnc bone. Moje pytanie dotyczyło tylko tych osób co używali tą kierę "Kcnc sc bone" i prosił bym o komentarze tylko takie osoby, bo najbardziej wartościowa odpowiedz jest od osoby, która ma empiryczne doświadczenie z tą kierą. Ps. Franz Mauer już czytałem ten artykuł ale mimo wszystko dzięki. Edytowane 9 Stycznia 2018 przez mmaarbryc84 Odnośnik do komentarza
mgr5 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Mam tę kierownicę. Używam jej wraz z mostkiem KCNC 110 cm w rowerze crossowym. Jeździłem z tą kierownicą także w terenie, ale nie na maratonach. Jest sztywna - żadnych problemów z odkształceniami - i naprawdę bardzo lekka. Polecam. Będziesz miał lekką i sztywną kierownicę i dwa dodatkowe cm. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi