Freud Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć, analizowałem rok temu rynek GPS-ów do sportu i najfajniejszy wydawał i się Garmin Edge. Kupiłem Edge 1000. Wczoraj czytałem na temat możliwości Garmin Edge 1030 i jestem poważnie zaskoczony: czas pracy baterii jest 2x dłuższy, co sprawia, że ten odbiornik jest dla mnie najlepszym GPS-em na rynku ilość błędów jest długa, bo świeży produkt, więc stabilizują go kolejnymi aktualizacjami cena jest bardzo wysoka, bo w wersji z uchwytami ~1k pln więcej niż za Garmin Edge 1000. Ten czas pracy baterii to dla mnie "killer ficzer". Mam bowiem takie przemyślenia, że chciałbym jeździć na dystanse typu 300-500 km bez ładowania, kabli, dodatkowych power banków itd. z możliwością posiadania GPS i routingu. Nie jest to możliwe na wersji 1000. Edge 1000 jest ok, ale tylko do max 10 h jazdy (jak dobrze pójdzie). Powyżej 10 h wymaga to ładowania. Niestety wersja turystyczna Garmina (używam na wyprawach i wytrzymuje cały dzień, i jest na paluszki) nie posiada rejestracji mocy, HR, segmentów itd. Dopłacanie 1 kafla więcej, to sporo. Jestem zaskoczony, że w końcu coś ma akceptowalny czas pracy baterii Oby za rok Edge 1030 był tańszy - wtedy może skuszę się na wymianę, nie wydaje mi się aby jednak staniał o 1k dopóki nie pojawi się nowa wersja Edge'a. Co myślicie o tej wersji (pomijając fakt b. wysokiej ceny)? Edytowane 8 Stycznia 2018 przez Freud
Rekomendowane odpowiedzi