Szymon 9876 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Czołem, niedawno zakupiłem trenażer Elite Qubo digital smart b+. Używam aplikacji my Elite training. Łączę się przez bluetooth, na początku wszystko było ok, ale po kilku dniach wszystko szlag trafił. Przesył danych z trenażera do telefonu odbywał się raz na kilkanaście sekund. Czyli np rozpoczynam jazdę i jest 20km/h przyspieszam, a prędkość wzrasta po 10s to samo że zwalnianiem. Testowałem na innych telefonach z ant+ i wszystko działało (na moim nie ma takiej opcji, Huawei P9 lite). Proszę o pomoc
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Może wymień baterię w czujniku na początek.
Szymon 9876 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 Nie sądzę żeby było to coś z trenażerem a raczej jakiś błąd w telefonie, z innymi telefonami działał dobrze na Bluetooth i ant+ tu raczej coś z huaweiem jest,próbowałem z reinstalem i nic
lukaszko Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Huawei ma coś nie tak z bluetooth. Miałem ostatnio w rękach Huawei i próbowałem go sprawować z opaską garmin. Okazało się to praktycznie nie możliwe. Dopiero po jakiś trikach z wyłączeniem gps poszło ale działa mało stabilnie. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Ireneusz Maśliński Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ja kupiłem kiedyś u Chińczyków czujnik prędkości i kadencji. Telefon Sony go nie wykrywał, a Huawei owszem. Oni mają jakieś inne standardy tego Bluetooth.
hanus Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Masz jakieś inne urządzenia podłączone przez bt? Smart band, zegarek, czy coś innego?U mnie czujniki bt z roweru nie chciały się łączyć z telefonem jak miałem połączony smart banda. Jak go rozłączałem to czujnik łączy się bez problemu. Gdy opaska jest połączona z tel, to czujniki są widoczne jednak nie mogę się z nimi połączyć.
Szymon 9876 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 3 godziny temu, hanus napisał: Masz jakieś inne urządzenia podłączone przez bt? Smart band, zegarek, czy coś innego? U mnie czujniki bt z roweru nie chciały się łączyć z telefonem jak miałem połączony smart banda. Jak go rozłączałem to czujnik łączy się bez problemu. Gdy opaska jest połączona z tel, to czujniki są widoczne jednak nie mogę się z nimi połączyć. Z niczym nie miałem połączone, ale dzięki z info 6 godzin temu, lukaszko napisał: Huawei ma coś nie tak z bluetooth. Miałem ostatnio w rękach Huawei i próbowałem go sprawować z opaską garmin. Okazało się to praktycznie nie możliwe. Dopiero po jakiś trikach z wyłączeniem gps poszło ale działa mało stabilnie. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Dzięki wielkie, już działa prawie że każdy tryb poza trybem poziomu, ale nieważne dzięki jeszcze raz za pomoc,wyłączenie lokalizacji pomogło
Rekomendowane odpowiedzi