RageOut Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Witam, mam 1 problem kiedy jechałem z kumplem na przejażdżkę trafiła mi się zła przygoda przerzutka wplątała mi się w łańcuch (była źle wyregulowana), wygieła się cała wiec postanowiłem ja wymienić. Na oglądałem się bardzo dużo poradników, zrobiłem wszystko tak jak mi na nich kazano... lecz nie wiem co zrobić z tym mianowicie z ustawieniem 2 kóleczka przerzutki po -prawidłowym założeniu przerzutki na hak -założeniu łańcucha -wyregulowaniu na maksymalnym biegu przerzutki zamiast takiego efektu: (patrz kułeczko 2 przerzutki) otrzymuje taki: (patrz kułeczko 2 przerzutki) przez co łańcuch ociera o przerzutkę, nie pracuje prawidłowo... Proszę o pomoc co mam zrobić?
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Łańcuch za długi. Tak sądzę skoro wózek nie napina się prawidłowo. Edytowane 7 Stycznia 2018 przez Gość
RageOut Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 trzeba bedzię skrócić? ile takie coś kosztuje jak oddam do serwisu?
Zbysio Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 W cenie serwisu kupisz skuwacz i bedziesz mial na przyszlosc. Nie jest to trudne. Poradzisz sobie napewno. 1
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Warto od razu kupić też sobie spinkę do łańcucha.
RageOut Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 po co nowa spinka do łańcuha na starej nie założę?
Red Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 po co nowa spinka do łańcuha na starej nie założę?Nie. Spinka to też ogniwo więc tak jak pozostałe wyciąga się (tak, wiem naprawdę to wycierając się sworznie a nie wyciągają ogniwa).
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Jak już masz spinkę, to nie kupuj nowej. Gdybyś nie miał żadnej, to warto kupić. A łańcuch zakładałeś nowy czy dałeś stary? No i czy przerzutka ma takiej samej długości wózek jak poprzednia?
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 No tak jak za długi to trzeba skrócić Kup skuwacz to wydatek dosłownie paru zł a jeśli spinka nie jest mocno wyrobiona to się nada. Zrób to dokładnie tak jak w filmie i wszystko będzie działać tak jak powinno,
RageOut Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Jutro jade po skuwacz. Będę działał. Wielkie dzięki za pomoc i porady ;3 dam znać jak mi poszło ;3 Edytowane 7 Stycznia 2018 przez RageOut
RageOut Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 Dzięki wielkie ;3 wszystko działa jak powinno ;3
Rekomendowane odpowiedzi