Skocz do zawartości

Bijąca opona

specialized34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko macie jakiś sposób sprawdzenia lub zniwelowanie bicia opony koło sprawdzane i jest całe nie trzeba nic robić problemem jest opona koło w systemie bezdetkowym opona to maxiss icon opona dobrze siedzi na obręczy w sumie opona ma przejechana 500km obawiam czy nie trzeba będzie wymienić.czy nie jest to może defekt fabryczny

Opublikowano

raczej nic z tym nie zrobisz, albo trzeba z tym żyć albo wymienić 

Opublikowano

Wbrew propagandzie producentów opony nie są produkowane do wysokich standardów dokładności. Lekkie bicie jest praktycznie gwarantowane, szczególnie jeśli nie możesz wyrównać na dętce. Jeśli się nie rozszczelnia, to nie masz za bardzo czego reklamować.

Opublikowano

Ja kupiłem jakiś czas temu 3 sztuki Schwalbe Racing Ralph, 2 wersja performance (ok 100 zł / szt) i jedna wersja evo (180 zł / szt) i wszystkie 3 były krzywe, z czego jedna mega krzywa tak że było to już odczuwalne podczas jazdy (bicie prawie 1cm lewo-prawo). Oponkę oddałem do reklamacji i dostałem nową - też oczywiście nie była prosta ale już dało się to przeżyć. Także jak bicie jest mocne i sprawdzałeś na innej obręczy że jest tak samo to śmiało możesz reklamować.

Opublikowano

Witam ponownie dziękuję za podpowiedzi udało się zareklamować oponę i została wymieniona na nową sprzedawca podszedł profesjonalne mimo że opona miała już 500km przejechane stwierdzając wadę fabryczna