Skocz do zawartości

Sigma - Krótki przewód

Puncu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Czy ktoś z Was próbował przedłużyć przewód czujnika? Dokładnie chodzi mi o czujnik kadencji. Brakuje mi kilku centymetrów, a lubie mieć nawet zapas w przewodach.

Czy moge tak po chamsku przeciąć przewód, skręcić z drugim o takim samym przekroju i ew. zlutować?

Proszę o jakąś wskazówkę :)

Opublikowano

Co to znaczy ze lubisz mieć luz w przewodach, po co Ci on ? I w jaki sposób przewodnczujnika jest za krótki, nie idzie gonzamontowac czy co ? Daj zdjecie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano

Możesz przedłużyć. Oczywiście najlepiej użyć takiej samej lub grubszej średnicy przewód. Niestety sigma miała serie z krótszymi przewodami... Sam mam dwa pozornie te same czujniki z różną długością kabelków.

• Pomógł 1
Opublikowano

Jeśli miejsca łączenia przewodu nie będą Cię razić to można. Trzeba tylko dobrze zaizolować przewód, bo np myjka ciśnieniowa nie wybacza :)  

• Pomógł 1
Opublikowano

Najlepiej skręcić kabelki, zalutować i w termokurczliwa rurkę izolacyjną.

• Pomógł 1
Ireneusz Maśliński
Opublikowano

Kilka razy to robiłem z powodu urwania się przewodów. 

• Pomógł 1
Opublikowano
4 godziny temu, Antyszprycha napisał:

Co to znaczy ze lubisz mieć luz w przewodach, po co Ci on ? I w jaki sposób przewodnczujnika jest za krótki, nie idzie gonzamontowac czy co ? Daj zdjecie.

To znaczy, że wole mieć więcej przewodu niż za mało. Zawsze można go gdzieś owinąć czy schować niż puszczać najkrótszą drogą.

Tyle mam

Tyle potrzebuje

20171028_222857.thumb.jpg.3d97e65af77f818a9f2ac1845e2924a6.jpg

Dzięki Panowie. Siadłem, zastanowiłem się i zrobiłem :)