Puncu Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Cześć. Czy ktoś z Was próbował przedłużyć przewód czujnika? Dokładnie chodzi mi o czujnik kadencji. Brakuje mi kilku centymetrów, a lubie mieć nawet zapas w przewodach. Czy moge tak po chamsku przeciąć przewód, skręcić z drugim o takim samym przekroju i ew. zlutować? Proszę o jakąś wskazówkę
Antyszprycha Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Co to znaczy ze lubisz mieć luz w przewodach, po co Ci on ? I w jaki sposób przewodnczujnika jest za krótki, nie idzie gonzamontowac czy co ? Daj zdjecie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Jimmy Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Możesz przedłużyć. Oczywiście najlepiej użyć takiej samej lub grubszej średnicy przewód. Niestety sigma miała serie z krótszymi przewodami... Sam mam dwa pozornie te same czujniki z różną długością kabelków. 1
nonz Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Jeśli miejsca łączenia przewodu nie będą Cię razić to można. Trzeba tylko dobrze zaizolować przewód, bo np myjka ciśnieniowa nie wybacza 1
Jimmy Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Najlepiej skręcić kabelki, zalutować i w termokurczliwa rurkę izolacyjną. 1
Ireneusz Maśliński Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Kilka razy to robiłem z powodu urwania się przewodów. 1
Puncu Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2018 4 godziny temu, Antyszprycha napisał: Co to znaczy ze lubisz mieć luz w przewodach, po co Ci on ? I w jaki sposób przewodnczujnika jest za krótki, nie idzie gonzamontowac czy co ? Daj zdjecie. To znaczy, że wole mieć więcej przewodu niż za mało. Zawsze można go gdzieś owinąć czy schować niż puszczać najkrótszą drogą. Tyle mam Tyle potrzebuje Dzięki Panowie. Siadłem, zastanowiłem się i zrobiłem
Rekomendowane odpowiedzi