Skocz do zawartości

Shimano Dura Ace 7800 (prawa) - serwis klamkomanetki.

szarik_102

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

posiadam rozebraną klamkomanetkę Dura Ace 7800 (prawa). Trochę przy niej grzebałem w celu wydostania zaklinowanej linki (zdjęcie w załączniku). Linkę udało się wyjąć, natomiast ze złożeniem wszystkiego z powrotem już tak gładko nie poszło. Tak, wiem że popełniłem straszny grzech i powinno się mnie rozstrzelać. Przy klamkomanetkach się nie grzebie a tym bardziej nie przy Dura Ace, zwłaszcza jak się nie wie na co się porywa:$. Pisałem już do różnych serwisów rowerowych, ale korespondencja była raczej jednostronna:|. Podobno klamkomanetki Shimano są nieserwisowalne. Słyszałem jednak, że są magicy, którym serwis klamek nie jest obcy i dobrze im to wychodzi. Znacie może taką osobę lub może ktoś z Was zajmuje się takimi rzeczami i byłyby chętny takiego zadania się podjąć? Proszę o pomoc. Zdjęcia po rozbiórce zamieszczam w załączniku.

Pozdrawiam serdecznie,

Kuba, Toruń

1 (113).jpg 1 (115).jpg 1 (116).jpg 1 (117).jpg 1 (118).jpg

Nie rozłożyłeś jej na czynniki pierwsze wiec nie jest tak tragicznie.  Myślę, że na podstawie schematu od 7700 da się to złożyć do kupy.

Pomógłbym ale mieszkam w Poznaniu.

Edytowane przez Kuboll

A to ciekawe, bo właśnie jeden jedyny serwis, właśnie z Poznania, zgodził się podjąć naprawy. Na razie sprawa utknęła w martwym punkcie ze względu na różne miasta. A teraz Ty i też z Poznania. Pomocni ludzie tam mieszkają:)

Nie planuję w najbliższej przyszłości wypadu do Poznania, ale odezwij się do mnie na priv (ewentualnie na mail'a: acifungin12129@gmail.com), to może znajdziemy jakieś rozwiązanie. Oczywiście jeśli nie masz nic przeciwko.

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...

Witam podpinam się pod temat mam do złożenia manetki szosowe tiagra 4400 . Niestety ze strony shimano plik pdf jest niestety mało pomocny a nawet wcale . 

Może jest ktoś co chciałby się tym zająć albo ma dostęp do pdf z widocznym rozebranym mechanizmem owych manetek . 

wiec tak mam zdjęcia ale brakuje 1 foto może kluczowego ( zdjęcia robił kolega który rozkręcił manetki ) mniej więcej wiem co do czego ale zostaje mi kilka części i nie wiem w które miejsce je umieścić . Ja jestem z Kościana .