szarik_102 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Cześć, posiadam rozebraną klamkomanetkę Dura Ace 7800 (prawa). Trochę przy niej grzebałem w celu wydostania zaklinowanej linki (zdjęcie w załączniku). Linkę udało się wyjąć, natomiast ze złożeniem wszystkiego z powrotem już tak gładko nie poszło. Tak, wiem że popełniłem straszny grzech i powinno się mnie rozstrzelać. Przy klamkomanetkach się nie grzebie a tym bardziej nie przy Dura Ace, zwłaszcza jak się nie wie na co się porywa. Pisałem już do różnych serwisów rowerowych, ale korespondencja była raczej jednostronna. Podobno klamkomanetki Shimano są nieserwisowalne. Słyszałem jednak, że są magicy, którym serwis klamek nie jest obcy i dobrze im to wychodzi. Znacie może taką osobę lub może ktoś z Was zajmuje się takimi rzeczami i byłyby chętny takiego zadania się podjąć? Proszę o pomoc. Zdjęcia po rozbiórce zamieszczam w załączniku. Pozdrawiam serdecznie, Kuba, Toruń Odnośnik do komentarza
Kuboll Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Może ten film Tobie pomoże Odnośnik do komentarza
szarik_102 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Znam ten film, niestety nie pomógł. Mimo wszystko budową się trochę różnią. Moje ponadto mają element elektroniczny (system Flight Deck) co dodatkowo komplikuje serwis. Odnośnik do komentarza
Kuboll Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Jaki masz model tych klamkomanetek? Wyglądają jak ST-7800. Na necie są rysunki serwisowe pokazujące wzajemne położenie poszczególnych części. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Kuboll Odnośnik do komentarza
szarik_102 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Masz na myśli tę stronę:? http://si.shimano.com/#/en/search/Component?name=Shift%2FBrake Lever&type=ROAD Znam:) Odnośnik do komentarza
Kuboll Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Konkretnie ten dokument: http://si.shimano.com/pdfs/ev/EV-ST-7800-2258.pdf Tu jeszcze schemat modelu 7700: http://bicycledesign.net/2010/12/disposable-brifters/ Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Kuboll Odnośnik do komentarza
szarik_102 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Za mało szczegółowy ten schemat. Z moją rozbebeszoną klamką się nie sprawdza. Odnośnik do komentarza
Kuboll Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Nie rozłożyłeś jej na czynniki pierwsze wiec nie jest tak tragicznie. Myślę, że na podstawie schematu od 7700 da się to złożyć do kupy. Pomógłbym ale mieszkam w Poznaniu. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Kuboll Odnośnik do komentarza
szarik_102 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 A to ciekawe, bo właśnie jeden jedyny serwis, właśnie z Poznania, zgodził się podjąć naprawy. Na razie sprawa utknęła w martwym punkcie ze względu na różne miasta. A teraz Ty i też z Poznania. Pomocni ludzie tam mieszkają:) Nie planuję w najbliższej przyszłości wypadu do Poznania, ale odezwij się do mnie na priv (ewentualnie na mail'a: acifungin12129@gmail.com), to może znajdziemy jakieś rozwiązanie. Oczywiście jeśli nie masz nic przeciwko. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Ja kiedyś gmyrałem przy klamkomanetkach z lat 90tych.Skąd jesteś? Odnośnik do komentarza
szarik_102 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Z Torunia Odnośnik do komentarza
Mateusz3boj Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Witam podpinam się pod temat mam do złożenia manetki szosowe tiagra 4400 . Niestety ze strony shimano plik pdf jest niestety mało pomocny a nawet wcale . Może jest ktoś co chciałby się tym zająć albo ma dostęp do pdf z widocznym rozebranym mechanizmem owych manetek . Odnośnik do komentarza
Kuboll Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Jaki masz problem z tymi klamkami tiagra? W jakim stanie rozkladu je masz? Odnośnik do komentarza
Mateusz3boj Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 drobny mak podeśle zdjęcia nie mogę ich złożyć kombinowałem szukałem po internetach jakiejś wskazówki ale nic konkretnego Odnośnik do komentarza
Mateusz3boj Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Jest ktoś w stanie pomóc ? . dobrze wynagrodzę . Odnośnik do komentarza
Kuboll Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Masz zdjecia z rozbierania, jak to wyglądało złożone? Skąd jesteś? Ja swoje manetki rozłożyłem i złożyłem ale nie miałem ich rozkręconych tak bardzo jak Ty. Odnośnik do komentarza
Mateusz3boj Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 wiec tak mam zdjęcia ale brakuje 1 foto może kluczowego ( zdjęcia robił kolega który rozkręcił manetki ) mniej więcej wiem co do czego ale zostaje mi kilka części i nie wiem w które miejsce je umieścić . Ja jestem z Kościana . Odnośnik do komentarza
Kuboll Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Wysłałem Ci wiadomość priv Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi